30.4.2012 19:17

Αχτίδα φωτός για την αντιμετώπιση της ΑΕΠΙ

Υπό επεξεργασία βρίσκεται νομοθετική τροποποίηση σε ότι αφορά το θέμα λειτουργίας των εταιρειών προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και τη θέσπιση κανόνων, ενημέρωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, την Ελ. Τσουρή.  
 
Με την παρέμβασή της κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής της θητείας η Ελ. Τσουρή έθεσε το θέμα εξορθολογισμού του θεσμικού πλαισίου και επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στην εποχή οικονομικής κρίσης που διανύουμε, συρρίκνωσης της τουριστικής κίνησης και των δραματικών συνεπειών που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις, έρχονται να προστεθούν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που επιβάλλονται, με ανεξέλεγκτες, μάλιστα διαδικασίες, από εταιρίες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, σε μικρές επιχειρήσεις και καφενεία. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να διασφαλίζεται ο έλεγχος και η παρέμβαση της Πολιτείας, με κοινά αποδεκτούς κανόνες και κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα.
 
Συγκεκριμένα, στην επίσημη απάντηση του Υπουργείου αναφέρεται ότι: «Σε συνέχεια της διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, ετοιμάστηκε ένα πρώτο σχέδιο διάταξης ως κείμενο εργασίας, το οποίο ετέθη υπόψη των ενδιαφερόμενων. Ακολούθησαν συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους και υποβολή εκ μέρους τους έγγραφων προτάσεων. Επί του παρόντος, εκκρεμεί η επεξεργασία σχεδίου νομοθετικής τροποποίησης, η οποία αντιμετωπίζει και τα θέματα που θέτει στην Ερώτησή της η κ. Τσουρή».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ