24.4.2012 12:28

5 τοπικές αναμετρήσεις έβγαλαν οι συνδυασμοί

* ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ – ΚΑΙ ΑΝΤΛΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

 
Σε πέντε διαφορετικά γεωγραφικά σημεία του νησιού η κάλπη της 6ης Μαΐου αναδύει ένα πιο έντονα τοπικό ενδιαφέρον. Από Βροντάδο, Καλαμωτή, Πυργί, Λαγκάδα και Καρδάμυλα προέρχονται τουλάχιστον δυο υποψήφιοι, διαφορετικών κομμάτων, προσδοκώντας, εύλογα, να κατισχύσουν την ώρα που εκεί θα ανοίξουν οι κάλπες.
 
Σε Βροντάδο
Μικές Γιαννάρας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και Μικές Κριμιζής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ καταμετρώνται στο Βροντάδο, με κοινό τους στοιχείο ακόμα και το όνομα, Μικές και οι δύο. Και οι δυο τους έχουν ως βάση μόνιμης διαμονής το Βροντάδο κι εκεί προσβλέπουν να αντλήσουν σημαντικά ατομικά ποσοστά.
 
Σε Καλαμωτή
Ο επί τρίτη φορά υποψήφιος Κ. Τριαντάφυλλος από το ΠΑΣΟΚ θα βρει στο δρόμο του την τοπική καταγωγή του Αγ. Γλαβά από τη «Δημοκρατική Συμμαχία». Η δημοσκοπική διαφορά των δυο κομμάτων λειτουργεί φυσικά υπέρ του πρώτου, με ενδιαφέρον στοιχείο το πόσο θα πληγεί από την υποψηφιότητα του συγχωριανού του.
 
Στο Πυργί
Ο υποψήφιος της τελευταίας στιγμής από το ΠΑΣΟΚ, Κ. Τομάζος, με την πυργούσικη καταγωγή και διάλεκτο, αναμετράται τοπικά με τον δικηγόρο Γ. Θεοτοκά της «Δημοκρατικής Αριστεράς». Η οικογένεια Θεοτοκά, με ρίζες απ’ το Πυργί, διαθέτει ιστορική παράδοση στην κατάθεση υποψηφιοτήτων σε εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις.
 
 Στη Λαγκαδα
Ο πρώην πρόεδρος, Στ. Τσίγκος, υποψήφιος με το ΚΚΕ, ο Στ. Ζουμίδης υποψήφιος με τη «Δημοκρατική Αριστερά». Ο πρώτος μόνιμος κάτοικος Λαγκάδας, ο δεύτερος ευρύτερα γνωστός ως Λαγκαδούσης αλλά με συμπάθειες διάσπαρτες σε όλο το νησί. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα από τις πέντε τοπικές αναμετρήσεις.
 
Στα Καρδάμυλα
Εδώ συμπίπτει η καταγωγή τριών υποψηφίων. Με Καρδαμυλίτικες ρίζες και οι τρεις, αλλά απορροφημένοι από τη χοάνη των Αθηνών, αναμένεται να δουν τα ατομικά τους ποσοστά εκτοξευμένα στα Καρδάμυλα. Για την Ειρήνη Ψαρέλη από τη «Δημοκρατική Αριστερά» ο λόγος, τη Μαρία Τσάκου από τη «Δράση» και το Μάρκο Κουντουρούδα από την «Κοινωνική Συμφωνία». Οι δυο τελευταίοι έχουν κοινό στοιχείο ότι εκπροσωπούν και το νομικό κόσμο, ως δικηγόροι, σ’ αυτή την αναμέτρηση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ