12.4.2024 12:11

Η ταινία "Το τέρας" στο Ομήρειο από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα Χιροκάζου Κόρε-έντα επιστρέφει με την πιο μικρή και λυρική ταινία της καριέρας του, για να επιβεβαιώσει τελικά τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων σύγχρονων δημιουργών.

Το Τέρας

Ιαπωνία, 2023
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-έντα
Σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-έντα
Μουσική: Ριουίτσι Σακαμότο
Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Αντον, Εϊτα Ναγκαγιάμα, Σόγια Κουροκάουα,
Διάρκεια: 125 λεπτά

H Σαόρι, η οποία μετά το θάνατο του συζύγου της μεγαλώνει μόνη της τον εντεκάχρονο Μινάτο, αρχίζει να ανησυχεί παρατηρώντας την παράξενη συμπεριφορά του γιου της. Θεωρώντας πως ο κύριος Χίρο, ένας από τους δασκάλους του, είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν, απευθύνεται στη διευθύντρια του σχολείου, περιπλέκοντας μια κατάσταση η οποία είναι ήδη πολύ πιο σύνθετη κι ανεξέλεγκτη απ’ όσο εκείνη φανταζόταν.
Ο Κορεέντα αφηγείται την ιστορία του πρώτα από τη μεριά της Σαόρι, κατόπιν από εκείνη του δασκάλου Χίρο και τέλος μέσα από τα μάτια του Μινάτο, συνθέτοντάς τη σαν ένα παζλ με κρυμμένα νοήματα. Μέχρι λίγο πριν το τέλος, κομμάτια της αλήθειας συνεχίζουν να λείπουν, κίνητρα παραμένουν εκκρεμή και οι εικασίες του θεατή αλλάζουν μαζί με τη διηγηματική οπτική.

Βραβείο σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφίμων και ποτών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ομηρείου.

Είσοδος: 5€

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ