17.11.2023 12:10

Εκλογές στην Κινηματογραφική Λέσχη Χίου και συνέχεια προβολών μ' ένα μοναδικό ντοκουμέντο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου σας προσκαλεί στην προβολή της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-11-2023 κ ώρα 20:30 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.

Συνέχεια προβολών με ένα μοναδικό ντοκουμέντο....

Θεόδωρος Αγγελόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο καθένας και η μουσική του

Ντοκιμαντέρ/ Ελλάδα/ 2022/ 76’

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Αντώνης Κόκκινος, Γιάννης Σολδάτος

Ένα καλοκαιρινό βράδυ, ο Αντώνης Κόκκινος και ο Γιάννης Σολδάτος κάθισαν με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στο σπίτι του πρώτου στο Μάτι και κατέγραψαν μια τρίωρη συζήτηση. Ξετυλίχθηκε εκεί η κοινή και, από κάποιο σημείο και έπειτα, εντελώς διαφορετική τους πορεία· μια διαδρομή που ξεκίνησε από τα χρόνια του Παρισιού, συνεχίστηκε με εκείνη τη θεαματικά ναυαγισμένη απόπειρα να στήσει ο Αγγελόπουλος την πρώτη του ταινία, αυτή για τους Φόρμιγξ, με βοηθό τον Παναγιωτόπουλο, και κατέληξε στο ιστορικό πια έργο του καθενός. Η ξεχασμένη για τριάντα πέντε χρόνια συζήτηση βρέθηκε τώρα που οι δύο κορυφαίοι δημιουργοί μας έχουν φύγει από τη ζωή. Αυτή η συζήτηση είναι ένα πολύτιμο ντοκουμέντο και για την έως τότε στάση και πορεία των δύο δημιουργών, για το σχεδιασμό του μελλοντικού τους έργου, για την οντότητα του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και του κινηματογράφου γενικότερα. Ο λόγος των δύο δημιουργών αποτελεί και τον βασικό πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται η ταινία.


Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου προσκαλεί μέλη και φίλους σε γενική συνέλευση για την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. το ΣΑΒΒΑΤΟ 02/12/2023 και ώρα 18:00 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.

Υποψηφιότητες γίνονται δεκτές μέχρι την Δευτέρα 27/11/2023 στο e-mail klchiou1981@gmail.com

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ