19.5.2017 11:25

Ζητά … βοήθεια στη μονιμοποίησή των εργαζομένων του

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Την ανησυχία  τους για το μέλλον των συμβάσεων τους εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων  «Βοήθεια στο Σπίτι» του νησιού μας.

Οι εργαζόμενες ζήτησαν τον διαχωρισμό τους από τους υπόλοιπους συμβασιούχους του Δημοσίου, καθώς, όπως τόνισαν, έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρισμένες δομές, που στηρίζουν την Τρίτη ηλικία και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Οι 3300 εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς, καθιστώντας το προσωπικό σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και αβεβαιότητας για περισσότερα από 15 έτη», ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Α. Γιακούμα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Υπ. Εσωτερικών, παρότι δεσμεύθηκε για την αναγνώριση των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, εντούτοις καθυστερεί την κατάθεση του νομοσχεδίου για πάνω από τέσσερις μήνες. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ