13.4.2017 13:15

"Ξεκούνισε" το υπουργείο για το Φράγμα Κόρης Γεφύρι

Μετά τις τελευταίες αντεγκλήσεις κι ανταλλαγές ανακοινώσεων μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου και Κυβερνητικού βουλευτή αναφορικά με τις πρωτοβουλίες των δυο τελευταίων και τον αποκλεισμό της περιφέρειας από τη συνάντηση με το Υπ. Αγροτικής ανάπτυξης, η απόφαση του υπουργού να εκχωρήσει στην Περιφέρεια τη δυνατότητα πρόσληψης – χρηματοδότησης του ειδικού συμβούλου που θα αναλάβει την παρακολούθηση των υπολειπόμενων προς εκτέλεση εργασιών, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση του έργου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς την Περιφέρεια Β. Αιγαίου ο Προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, διαπιστώθηκε εκ νέου η ανάγκη παρακολούθησης των υπολειπόμενων προς εκτέλεση εργασιών από τεχνικό σύμβουλο. Καταλήγοντας δίνεται το πράσινο φως στην περιφέρεια να αναζητήσει, όπως είχε πολλάκις αιτηθεί, τον τεχνικό σύμβουλο καλύπτοντας τα έξοδα αυτής της εργασίας.

Οι υπολειπόμενες εργασίες

Στο σχετικό έγγραφο αναφέρονται και οι εργασίες που υπολείπονται και είναι οι εξής:

  • Τσιμεντενέσεις στα αντερείσματα του φράγματος
  • Η ολοκλήρωση του ανάντη μανδύα στεγανότητας
  • Η τοποθέτηση και έναρξη λειτουργίας των οργάνων παρακολούθησης της συμπεριφοράς του φράγματος
  • Οι υπολειπόμενες εργασίες της σύμβασης δηλ. Το πώμα έμφραξης, οι εργασίες στην εκκένωση του φράγματος, οι υδροληψίες κ.λπ.

Δικαιολογίες τέλος

Η θετική αυτή εξέλιξη και το γεγονός ότι πλέον η ολοκλήρωση του Φράγματος περνά στα χέρια της Περιφέρειας και της τοπικής κοινωνίας σηματοδοτεί και το τέλος της περιόδου εκείνης όπου οι καθυστερήσεις και οι κωλυσιεργίες αποδίδοντας στο απρόσωπο και μακρινό Υπουργείο. Πλέον η Περιφέρεια θα αποδείξει ότι αυτό που ζητούσε εδώ και χρόνια, τον ορισμό Τεχνικού Συμβούλου του έργου και την κάλυψη του κόστους της αμοιβής του από την Περιφέρεια, θα οδηγήσει στην ολοκλήρωση του σημαντικότερου υδρευτικού έργου για το νησί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ