30.11.2023 13:49

«Υπόλογες για τα ακριβά ανταποδοτικά τέλη απερχόμενη και νέα δημοτική αρχή» - Βίντεο

Τα βέλη του, τόσο κατά της απερχόμενης Δημοτικής Αρχή του Σταμάτη Κάρμαντζη, όσο και της νέας του Γιάννη Μαλαφή, εξαπέλυσε μέσα από δηλώσεις του, ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Χίου Μάρκος Σκούφαλος, με αφορμή την ψήφιση των ανταποδοτικών τελών για το 2024.

Ο κ. Σκούφαλος, επεσήμανε ότι η ΛΑ.Σ. του Δήμου Χίου, ήταν η μόνη που κατέθεσε πρόταση τόσο για μείωση των ανταποδοτικών τελών όσο και διεύρυνση των κοινωνικών κριτηρίων χωρίς όμως να γίνει αποδεκτή, αφού επί της ουσίας παλιά και νέα δημοτική αρχή συμφώνησαν τα ανταποδοτικά να παραμείνουν ως έχουν.

«Εμείς προεκλογικά δεσμευτήκαμε και επιμένουμε ότι πρέπει τα ανταποδοτικά τέλη να μειωθούν,  ο δήμος να μπει μπροστά για να πάρουν μια ανάσα οι δημότες μας.

Αυτή μας η θέση στηρίζεται  στην ενεργειακή φτώχεια που μας έχουν επιβάλλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή της ΝΔ, στην ακρίβεια που καλπάζει, στην υποχρηματοδότηση της παιδείας, της υγείας της πρόνοιας, που έχει ως αποτέλεσμα οι λαϊκές οικογένειες να φορτώνονται όλα τα βάρη, στο γεγονός ότι η αλλαγή των δηλωθέντων τετραγωνικών στις κατοικίες μας επέτρεψε να εκτιναχθούν τα έσοδα  από τα τέλη.

Στο γεγονός ότι σε αυτή την αίθουσα υπήρξε πρόταση που κατετέθη από τις τρεις τότε μεγάλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που προέβλεπαν μειώσεις , γύρω στο 1,5/τμ ,με τη δική μας πρόταση να είναι ακόμα μεγαλύτερες οι μειώσεις και είναι πασιφανές ότι στο ΔΣ δεν είχαμε  κάτι παρόμοιο, γιατί φυσικά όλες οι παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, τμήμα ΝΔ)  πλην ΛΑΣ , στήριξαν τη νέα δημοτική αρχή. Συναίνεσαν λοιπόν, στην απερχόμενη δημοτική αρχή ή στη νέα που άμεσα ή έμμεσα την ψήφισαν τη δεύτερη Κυριακή», δήλωσε ο κ. Σκούφαλος.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ