26.1.2023 15:11

«Τυπικό και όχι ουσιαστικό ζήτημα η συντήρηση των καυστήρων χωρίς σύμβαση» - Βίντεο

Ανοιχτή παραδοχή από τους Γιάννη Ξενάκη και Κ. Μπουλά ότι το έργο εκτελείται εκτός σύμβασης- «Αν χρειαζόταν θα το κάναμε ξανά», η απάντηση του αντιδημάρχου στα επίμονα ερωτήματα των δημοσιογράφων

Τυπικό και όχι ουσιαστικό ζήτημα, χαρακτήρισαν την προφορική ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο, του έργου της συντήρησης των καυστήρων των σχολικών μονάδων, οι Γιάννης Ξενάκης και Κωνσταντίνος Μπουλάς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά Μ.Μ.Ε..

Οι Ξενάκης – Μπουλάς, ουσιαστικά επανέλαβαν την επιχειρηματολογία τους ότι, το έργο της συντήρησης των καυστήρων ανατέθηκε προφορικά, χωρίς σύμβαση, προφασιζόμενοι τα στενά χρονικά περιθώρια εξαιτίας της ψήφισης προϋπολογισμού για το νέο έτος, σημειώνοντας ότι προσεχώς θα υπογραφεί η σύμβαση ύψους 22.000 ευρώ.

Μάλιστα επεσήμαναν ότι για πρώτη φορά το έργο εκτελείται οργανωμένα από τον Δήμο, αφού μέχρι σήμερα η συντήρηση των καυστήρων πραγματοποιούταν μεμονωμένα από κάθε σχολείο ξεχωριστά.

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκαν και στο γεγονός ότι υπήρχαν σχολεία που είχαν να κάνουν συντήρηση πάνω από 3 χρόνια ενώ σε κάποια άλλα, βρέθηκαν μέσα στα λεβητοστάσια ακόμα και χαρτιά υγείας.

Ο κ. Μπουλάς μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, ερμηνεύοντας εκτός από την τεχνική και την επικοινωνιακή διάσταση του θέματος, λέγοντας ότι, απασχολεί ιδιαίτερα την επικαιρότητα εξαιτίας του τραγικού περιστατικού στις Σέρρες, αφού όπως είπε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπήρχε αυτή η αναστάτωση.

Να σημειωθεί ότι οι παριστάμενοι, ανέφεραν ότι προσεχώς θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε όλες τις σχολικές μονάδες ενώ μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί 65 από τα συνολικά 93 σχολεία.

«Αντιμετωπίζουν με ελαφρότητα την ασφάλεια των σχολείων»

Σήμερα πάντως με νέα παρέμβασή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης, ζήτησε εκ νέου στοιχεία για την εξωθεσμική, όπως είπε, ανάθεση σε ιδιώτη μηχανικό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ