22.10.2018 18:40

Τρέχουν … καφέ οι βρύσες του Βροντάδου

• Σοβαρά και καθημερινά τα προβλήματα υδροδότησης στο νησί.

Στην ημερήσια διάταξη των νοικοκυριών παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα στην υδροδότηση. Παρά το γεγονός ότι στο νησί έχουμε μείνει … εμείς κι εμείς, σε πολλές περιοχές η υδροδότηση συνεχίζει να γίνεται με το … δελτίο, ενώ ακόμα πιο έντονο προβληματισμό δημιουργούν εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν πριν λίγα εικοσιτετράωρα σε βρύσες από σπίτια του Βροντάδου.

Σε πολλά από αυτά, αντί για νερό, οι βρύσες έβγαζαν ένα ζουμί χρώματος καφέ, το οποίο διακρίνονταν ιδιαίτερα όταν έπεφτε στους άσπρους νιπτήρες. Το φαινόμενο έχει παρουσιαστεί και στο παρελθόν και τότε η επίσημη εξήγηση ήταν οι οξειδώσεις που παρουσιάζονται σε σημεία του δικτύου ύδρευσης.

Ωστόσο οι δημότες κουράστηκαν να μην βλέπουν λύση στο υδρευτικό πρόβλημα της Χίου στον ορίζοντα, να πληρώνουν παροχή χωρίς αντίκρισμα, καθώς τα περισσότερα σπιτικά προμηθεύονται δεκάδες lt εμφιαλωμένου νερού μηνιαίως και επιβαρύνεται επιπλέον ο οικογενειακός προϋπολογισμός ή χάνονται καθημερινά εργατοώρες για να στήνονται στην ουρά στις δημόσιες βρύσες πόσιμου νερού με τα μπιτόνια.

Ανάπτυξη με νερό … χρώματος καφέ κι αυτό με περικοπές στην υδροδότηση δεν υπάρχει. Μπορούμε να αντιληφθούμε ότι καλή είναι η έπαρση για τις «γαλάζιες σημαίες» αλλά άλλα είναι εκείνα που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα μας;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ