20.10.2017 12:39

Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν

Πέφτει λοιπόν η αυλαία, έστω κι άδοξα, του εγχειρήματος η ΕΝΑ Χίου να μετεξελιχθεί σε ΕΝΑ Β. Αιγαίου. Ένα πρώτο δίδαγμα είναι πως ό,τι επιχειρήθηκε να δουλευτεί με διάσταση περιφερειακή απέτυχε. Το είδαμε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Βορείου Αιγαίου ήταν, ας μην ξεχνιόμαστε, το ζούμε και τώρα στη νεότερη εκδοχή της Αγροτοδιατροφικής. Είναι δύσκολη η εμπέδωση ενδοπεριφερειακής συνείδησης για αυτό και θα πρόκειται για τραγικό λάθος αν κοπούν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ειδικά για τα νησιά.

Για τους τίτλους τέλους άπαντες πανηγυρίζουν. Η περιφερειακή αρχή ότι έπραξε το καθήκον της κι η αντιπολίτευση πως εκείνη τα λεγε και κανείς δεν τα άκουγε. Η ζημιά στην Περιφέρεια, η οποία απέμεινε χωρίς αναπτυξιακό βραχίονα.

Υπάρχει κάτι τελευταίο. Η ζημιά στους συναλλασσόμενους με την ΕΝΑ Χίου, μέλη της τοπικής αγοράς.  Περιφέρεια και Δήμος, στο ποσοστό που τους αναλογεί, έχουν την ελάχιστη ηθική υποχρέωση να πληρώσουν … από την τσέπη τους τις μειωμένες κατά 50% απαιτήσεις όσων σε κάποια ανύποπτη στιγμή τιμολόγησαν για υπηρεσίες τους την ΕΝΑ. Να δώσουν ένα ελάχιστο παράδειγμα σεβασμού τουλάχιστον, αφού απέτυχαν σ’ όλα τα άλλα. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ