12.9.2018 10:23

Το δρόμο προς τις δημοτικές κάλπες βαδίζει ήδη η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Σειρά καθημερινών διεργασιών βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα στους κόλπους της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα. Το σχήμα που επηρέασε καθοριστικά με τις παρεμβάσεις του την αποτροπή μετατροπής της Χίου σε Μόρια και υποχρέωσε την κυβέρνηση σε αναδίπλωση του σχεδιασμού της για τη μετατροπή της Χίου σε ένα απέραντο hot spot, εξετάζει πια σοβαρά τη μετεξέλιξη του σε δημοτικό συνδυασμό.

Η παρεμβατικότητα

Βασικό στοιχείο που υποχρεώνει τον κορμό των στελεχών της να κινηθούν στη λύση της αυτοτελούς καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου είναι η διαπίστωση ότι κανένα από τα ως τώρα φημολογούμενα σχήματα δεν παρέχει τα εχέγγυα ότι μπορεί να υπηρετήσει τις ιδέες και τους στόχους της Πασγχιακής.

Κυρίαρχη διαπίστωση ως τώρα ήταν ότι ενώ οι θέσεις της Παγχιακής ασπάζονταν από τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Χίου, συναντούσαν ανυπέρβλητα εμπόδια στην εφαρμογή τους από τους τοπικούς αιρετούς, οι οποίοι συνέχιζαν την υπάκουη συμπεριφορά τους στους κυβερνητικούς και ευρωπαϊκούς σχεδιασμούς για το μεταναστευτικό.

Η επιρροή στην ανάπτυξη

Ταυτόχρονα τα μέλη της Παγχιακής διαπιστώνουν την καταλυτική επιρροή των συνεπειών του μεταναστευτικού στον συνολικό κύκλο ανάπτυξης του νησιού, με κορωνίδα την εφετινή καταστροφική καλοκαιρινή περίοδο.

Μέλημα των στελεχών της είναι η σύνταξη μιας πρότασης που θα δίνει ώθηση ανάπτυξης στον τόπο, προασπίζοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα του νησιού, ακόμα κι από τις ενδοτικές κυβερνητικές επιλογές. Το βάρος ωστόσο θα πέσει στη μεταβολή της συζήτησης για το μέλλον του τόπου, καθώς είναι πια ευδιάκριτο ότι το βαρύ κλίμα επηρεάζει καταλυτικά την οικονομική επιβίωση όσων εξακολουθούν να κάνουν σχέδια παραμονής στη Χίο.

Σε αναζήτηση επικεφαλής

Σύμφωνα με πληροφορίες του «π», οι συζητήσεις εστιάζονται στην αναζήτηση του προσώπου που θα εκφράσει την ανάγκη μιας διαφορετικής αντίληψης για τον τόπο, ως επικεφαλής της δημοτικής πρωτοβουλίας. Τα σενάρια είναι όλα ανοιχτά. Το πρόσωπο αυτό μπορεί να επιλεγεί μεταξύ των υφιστάμενων μελών της Παγχιακής, ορισμένα από τα οποία έχουν εμπράκτως αποδείξει ότι μπορούν να σταθούν με αξιώσεις στις ανάγκες μιας προεκλογικής αντιπαράθεσης. Ενδεχόμενα όμως επικεφαλής του συνδυασμού να τεθεί και πρόσωπο εκτός του στενού κύκλου των στελεχών της Παγχιακής, με τις συζητήσεις ήδη να έχουν προχωρήσει.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ