4.1.2018 12:22

Την ΕΝΑ την ξεχάσαμε. Με την προίκα της τι γίνεται;

Φεύγοντας το 2.017 πήρε μαζί του, οριστικά, και την πιθανότητα αναβίωσης στη Χίο της μόνης περιφερειακής δομής ανάπτυξης με έδρα το νησί μας, την μετεξέλιξη της ΕΝΑ Χίου σε ΕΝΑ Β. Αιγαίου. Οι πολιτικές ευθύνες αποδόθηκαν ή θα αποδοθούν, σε εκκρεμότητα ωστόσο υφίσταται η τύχη της … προίκας του φορέα.

Για το συνεδριακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» δεν γίνεται κουβέντα. Ποιος πλέον ο προορισμός του στην μετά ΕΝΑ εποχή; Παραμένει φυσικά περιφερειακή περιουσία, αναξιοποίητη και από την παρούσα περιφερειακή αρχή. Νωπές είναι οι μνήμες από την υποσχεσιολογία περί διάθεσης 1 εκ. ευρώ, από την πρώτη χρονιά της θητείας Κάρμαντζη, για την αναβάθμιση των υποδομών του και τη μετατροπή του σε αθλητικό – συνεδριακό κέντρο. Κάθε εξέλιξη των τότε σχεδίων αγνοείται.

Υπάρχει κανείς διαθέσιμος (Καλογήρου – Κάρμαντζης – Βαλσαμίδης) να εξηγήσει ποια θα είναι η τύχη μιας βαριάς υποδομής για το νομό μας, σαν το «Γ. Καλουτάς»; Τουλάχιστον, αν δεν ξέρουν τι να το κάνουν, ας το εκμισθώσουν. Ποιος ξέρει, μπορεί να βρεθεί ιδιωτικό ενδιαφέρον εκμετάλλευσης, έστω και για αίθουσα δεξιώσεων. Παρά να καταρρέει από … αδέξιους χειρισμούς;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ