7.9.2017 17:18

Την απειλή από τον ΦΠΑ πρόταξε στη συνάντηση με το Γερμανό πρέσβη ο Μαν. Βουρνούς

Τι ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του δημαρχειακού γραφείου δεν θα το μάθουμε, καθώς ο Γερμανός πρεσβευτής αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις. Για παράδειγμα, αν έγινε ειδική μνεία στην πρόθεση των Γερμανών να δημιουργήσουν πιλοτικό κέντρο εξέτασης του ασύλου δεν αναφέρει το δελτίο Τύπου του Δήμου.

Αυτό επικεντρώνεται σε όσα υπέβαλε ως αιτήματα ο Μαν. Βουρνούς στον Πρέσβη της Γερμανίας, κ. Jens Plötner, τον οποίο συνάντησε παρουσία των αντιδημάρχων Απ. Τζιώτη και Γ. Καραμανή.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρέσβη για ζητήματα τουρισμού και ανάπτυξης καθώς και για τη μεγάλη απειλή τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία των νησιών, λόγω της επικείμενης κατάργησης του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά του Β. Αιγαίου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι στα περισσότερα νησιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ισχύει αντίστοιχα ο μειωμένος Φ.Π.Α. ή άλλα αντισταθμιστικά μέτρα. Ο δήμαρχος ζήτησε να μεταφέρει κι ο ίδιος προς την κυβέρνηση της χώρας του, τη μεγάλη ανασφάλεια με την οποία αντιμετωπίζουν το άμεσο μέλλον οι νησιωτικές κοινωνίες μπροστά στο φάσμα της πλήρους ανατροπής μίας τοπικής οικονομίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Έγινε, επίσης, μία σύντομη ενημέρωση στον Πρέσβη για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ζήτημα. Ο δήμαρχος επισήμανε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλουν να αναλάβουν συνολικά τις ευθύνες τους για την ανάπτυξη ενός πλήρους συστήματος αντιμετώπισης της όποιας μεταναστευτικής/προσφυγικής εισροής από το σύνολο της Ε.Ε., τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό της Ένωσης.

Τέλος, στη συζήτηση έγινε αναφορά στα ζητήματα συνεργασίας του Δήμου της Χίου με Δήμους της Γερμανίας, έτσι όπως δρομολογείται μέσα από την Ελληνογερμανική Συνεργασία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη γρήγορη μετάβαση σε ένα πλήρες σύστημα αντιμετώπισης της διαχείρισης απορριμμάτων, στο οποίο θα γίνεται σε τελικό στάδιο ενεργειακή αξιοποίηση του υπολείμματος και για το οποίο ο Δήμος της Χίου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ