Αυτοδιοίκηση

23/10/17 12:10

τελ. ενημ.: 24/10/17 11:20

Θα υλοποιηθεί η επισκευή του Αγίου Ιωσήφ διαβεβαιώνει ο Στ. Κάρμαντζης

Την πρόθεση της Περιφέρειας να προχωρήσει σταδιακά στην μελέτη και εν συνεχεία στην επισκευή της εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ στο Κολλέγιο Χίου, που κατεδαφίστηκε για τις ανάγκες επισκευής του κτιρίου, επισημαίνει με επιστολή του προς τον Καθολικό Επίσκοπο Τήνου –Μυκόνου και Τοποτηρητή Χίου κ.κ. Νικόλαο, ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης.

Ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή του αναφέρει ότι παρά τις δυσκολίες το εκκλησάκι υπάρχει η βούληση να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί η σημερινή απαράδεκτη κατάστασή του.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει:

«Σεβασμιώτατε,

Διάβασα με προσοχή την από 13/10 επιστολή σας σχετικά με το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ στη Χίο. Θα ήταν βεβαίως προτιμότερη μια δια ζώσης επικοινωνία μαζί μας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στη Χίο προκειμένου αναλυτικά να ενημερωθείτε για τις ενέργειες μας, με δεδομένο ότι η τελευταία επικοινωνία σας με την Περιφέρεια ήταν δια επιστολής στις 21 Φεβρουαρίου 2013.  Σ’ αυτή την περίπτωση, θέλω να πιστεύω, ότι η συγγραφή της ως άνω επιστολής και η δημοσιοποίησή της θα ήταν περιττή.

Σας ενημερώνω λοιπόν, ότι μόνιμη έγνοια μας από την ανάληψη των καθηκόντων μας την 1/9/2014, ήταν η ολοκλήρωση ημιτελών έργων που παραλάβαμε, ανάμεσά τους και η διαμόρφωση του πρώην Κολεγίου σε σύγχρονο Διοικητήριο.

Αναφορικά με το Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωσήφ, το οποίο βρίσκεται στην κατάσταση που περιγράφετε όχι με ευθύνη της παρούσας περιφερειακής αρχής, έχουμε χρηματοδοτήσει με το ποσό των 20.000 € την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου για την εκπόνηση της Μελέτης Αποκατάστασης του Παρεκκλησίου. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία ήδη εκπονείται, θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε, με την επίβλεψη της αρχαιολογικής υπηρεσίας, στην υλοποίηση του έργου.

Γίνεται σαφές νομίζω από τα παραπάνω ότι ως περιφερειακή αρχή δεν αδιαφορούμε για το συγκεκριμένο θέμα όπως αδίκως μας καταλογίζετε».

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση