Αυτοδιοίκηση

11/1/18 9:45

τελ. ενημ.: 11/1/18 21:41

Τεμαχίζεται η Τεχνική Υπηρεσία για καλύτερη απόδοση στην περιφέρεια

ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΚΛΙΜΑΚΙΑ σε Πυργί (για Ιωνία - Μαστιχοχώρια) – Θυμιανά (για Άγιο Μηνά – Καμπόχωρα – Αμανή) – Βροντάδο (για Ομητρούπολη – Καρδάμυλα)

Την ευκαιρία του πρόσφατου διαλόγου που άνοιξε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου με πρωτοβουλία του «π» για το μέλλον του ενιαίου καλλικρατικού Δήμου, άρπαξε η δημοτική αρχή.

Ενστερνιζόμενη, έστω και με καθυστέρηση, το αίσθημα εγκατάλειψης που κυριαρχεί ανάμεσα στους κατοίκους των χωριών του νησιού, αποφάσισε να ακολουθήσει το επιτυχημένο παράδειγμα του αντιδημάρχου Ανδρέα Βεργίτση στη νότια Χίο, όπου λειτουργεί κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ανταποκρινόμενο τις περισσότερες φορές άμεσα στα αιτήματα των χωριών.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Γ.Γ.  του Δήμου Λάκη Τσακό και τους αντιδημάρχους Απ. Τζιώτη και Στρ. Γδύση, επισκέφθηκαν το πρώην Δημαρχείο των Θυμιανών εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας αυτοτελούς κλιμακίου της Τεχνικής Υπηρεσίας στο συγκεκριμένο κτίριο.

Αναλύοντας τον σχεδιασμό του στον «π» ο Μαν. Βουρνούς εξήγησε ότι προβλέπεται η δημιουργία αποκεντρωμένης μονάδας στα Θυμιανά, στην οποία θα μετατεθούν 4 υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και ενός προϊσταμένου. Η συγκεκριμένη μονάδα θα είναι υπεύθυνη για τις μελέτες και τα έργα που απαιτούνται στις Δημοτικές Ενότητες του Αγίου Μηνά, των Καμποχώρων και της Αμανής.

Παράλληλα ο Δήμος θα προχωρήσει στην ενίσχυση με 1 ακόμα μηχανικό της αντίστοιχης μονάδας που λειτουργεί στον Βροντάδο και που έχει επιφορτιστεί με τις ανάγκες μελετών για τον Βροντάδο και τα Καρδάμυλα.

«Ήταν μία σκέψη που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια και πλέον ωρίμασε μετά και τον πρόσφατο διάλογο για το μέλλον του ενιαίου δήμου της Χίου. Τότε είχα πει και συνεχίζω να το πιστεύω ότι δεν γνωρίζω πόσοι δήμοι θα πρέπει να είναι το νησί, σίγουρα όμως ξέρω ότι πρέπει να έχει  πλήρως λειτουργικές δημοτικές ενότητες. Με αυτή την κίνηση πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθούμε πιο άμεσα στις ανάγκες των κατοίκων των χωριών, διαθέτοντας μηχανικούς που θα ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με τα έργα και τις μελέτες στις συγκεκριμένες περιοχές», ανέφερε ο δήμαρχος.

 

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση