10.11.2023 11:24

«Τα σχέδια για υπερδομη-φυλακή εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών πάνω στο νησί μας θα πέσουν και πάλι στο κενό»

Το τελευταίο διάστημα πότε μέσω δηλώσεων του υπουργού μετανάστευσης κ. Καιρίδη, πότε μέσω διαρροών στον τύπο, πότε μέσω στοχευμένων δημοσιευμάτων,   μπαίνει ξανά επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας νέας δομής. 

Τονίζουν μάλιστα εμφατικά ,  με βάση τις εξελίξεις στη μέση ανατολή και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, δεν μπορεί η Χίος να είναι χωρίς δομή.

Τόσο όμως η δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων του Χαλκειούς, που μέσα από την τελευταία συνέλευσή τους απαιτούν να κλείσει η ΒΙΑΛ, όσο και ο οποιοσδήποτε προβληματισμός γύρω από το θέμα με αφορμή τις τοπικές εκλογές και την αλλαγή δημοτικής αρχής, είναι απαράδεκτο και καταστροφικό για το νησί να γίνεται στη βάση,  «πρέπει να βρεθεί λύση, πού θα γίνει η νέα δομή φυλακή.»

Φυλακή, που θα λειτουργήσει για τους κατατρεγμένους και βομβαρδισμένους των πολέμων τους , για πετρέλαια, αγωγούς και άλλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ρωσίας, Κίνας κλπ, και γι αυτό το λόγο ενδιαφέρονται να τη φτιάξουν και αυτό το ρόλο επιφυλάσσουν για τη χώρα μας με ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ξεκαθαρίζουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, ότι για μας το θέμα έχει λήξει, τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου με σειρά αποφάσεων, όσο και σε επίπεδο μαζικού κινήματος με την απάντηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του χιώτικου λαού στα βουνά και στην πλατεία της Χίου, στο λιμάνι στο Θόλος, στα Μεστά, σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ της κυβέρνησης της ΝΔ, την κρατική βία, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία.

Το σύνθημα ήταν και παραμένει επίκαιρο: Ούτε στο Θόλος, ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν θέλουν τα νησιά!

Ένα σύνθημα όλο και πιο επίκαιρο στις μέρες μας, που το κουβάρι των ανταγωνισμών περιπλέκεται επικίνδυνα, οι φωτιές του πολέμου με Ουκρανία και μεσανατολικό φτάνουν στην πόρτα μας, η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης με τη συναίνεση των αστικών κομμάτων, μας εκθέτει σε άμεσους κινδύνους και απρόβλεπτες απειλές για τις ζωές μας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

Αντί λοιπόν ο νέος δήμαρχος να "ποιεί την νήσσαν " με όσα λέγονται και γράφονται από επίσημα κυβερνητικά χείλη ή ανεπίσημες πηγές και τυχόν λαγούς, καλείται να πάρει θέση τόσο ο ίδιος, όσο και συνολικά η νέα δημοτική αρχή.

Εμμένουν στις θέσεις τους ή ετοιμάζονται για το ρόλο του "Εφιάλτη" που καταδίκαζε ο νέος δήμαρχος προεκλογικά;

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνουμε ρούπι πίσω από όσα αγωνιστήκαμε και αγωνιζόμαστε.

  • Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά μας και τη Χίο.
  • Καμία υπερδομή-φυλακή πάνω στο νησί, εκτός από έναν χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης, όσων κατατρεγμένων φτάνουν στο νησί μας και προώθησή τους στην ενδοχώρα και στους χώρους τελικού προορισμού με εξασφαλισμένο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Να κλείσει η ΒΙΑΛ
  • Διαδικασίες ασύλου στην Τουρκία με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ, κατάργηση της κατάπτυστης συμφωνίας εγκλωβισμού της ΕΕ Τουρκίας που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόζει η ΝΔ.
  • Να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων από την Ισραηλινή κυβέρνηση, να σταματήσει η εισβολή και κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, να αναγνωριστεί το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 , σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ