8.3.2022 14:16

Συνδυαστική λύση για την παράκαμψη του Βροντάδου αλλά μακριά από την Κλειδού (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαφείς προϋποθέσεις από το Τοπικό Συμβούλιο για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του έργου

Τη χρυσή τομή γύρω από τη χάραξη και την εκπόνηση μελέτης για το αναγκαίο έργο της παράκαμψης του Βροντάδου, αναζήτησαν το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές.

Από τη μεριά του το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου πρόταξε ως βασικό ζητούμενο την προστασία του περιαστικού δάσους της Κλειδούς αλλά και την προστασία των πηγών, ακόμα και αν αυτό εν τέλει αυξήσει σημαντικά τον προϋπολογισμό του έργου.

Από την πλευρά τους, οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ανέλυσαν τις δύο βασικές λύσεις των μελετητών, με τους εμπλεκόμενους να προσανατολίζονται σε μία συνδυαστική πρόταση που αφενός θα περιλαμβάνει την αναγκαία παράκαμψη του Βροντάδου, αφετέρου θα διασφαλίζει τους όρους που έχει θέσει το Τοπικό Συμβούλιο.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, αποφάσισαν να προτείνουν στους μελετητές να προχωρήσει η νέα συνδυαστική πρόταση, η οποία όμως θα πρέπει πρωτίστως να λάβει το «πράσινο φως» μέσα από εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης που θα διασφαλίζει τα νερά της περιοχής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ