Σε ιδιαίτερα εποικοδομητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υφυπουργού Ναυτιλίας Στέφανου Γκίκα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν τη ναυτιλιακή και κοινωνική ανάπτυξη του νησιού.
Κεντρικό σημείο της συζήτησης αποτέλεσε το θέμα της ένταξης των λιμένων Μεστών και Οινουσσών στη ζώνη Σένγκεν, καθώς όπως υπογραμμίστηκε, ο λιμένας Χίου έχει ήδη ολοκληρωθεί και είναι έτοιμος προς λειτουργία. Η ενσωμάτωση των υπόλοιπων λιμανιών στη ζώνη θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την τουριστική και εμπορική ανάπτυξη της Χίου, καθώς και για τη διευκόλυνση των συνδέσεων με το εξωτερικό.
Ο κ. Βρουλής έθεσε επίσης υπόψη του Υφυπουργού την ανάγκη διασύνδεσης του Λιμένα Μεστών με τη Στερεά Ελλάδα, και συγκεκριμένα με το λιμάνι του Βόλου, τονίζοντας ότι μία τέτοια ακτοπλοϊκή γραμμή θα ενίσχυε την οικονομική δραστηριότητα και θα προσέφερε νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της κοινωνικής μέριμνας, συζητήθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης του κτηρίου του Οίκου Ναύτη, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο. Η ανάγκη για στελέχωσή του με ιατρό κρίθηκε επιτακτική, ώστε να καλυφθούν οι υγειονομικές ανάγκες του ναυτικού πληθυσμού της Χίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.