16.7.2023 19:36

Συμπληρώνεται σταδιακά το παζλ των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ξεχωριστά απέναντι από τον Κάρμαντζη, Τριαντάφυλλος και Μαλαφής - Ανεβάζει στροφές η Ν.Δ. επιχειρώντας την ανασύσταση του συνδυασμού Καλογήρου υπό τον Αλκιβιάδη Στεφανή

Μπορεί ο λαός να κατεβάζει ρυθμούς, αναζητώντας στιγμές δροσιάς αλλά και χαλάρωσης στις παραλίες της Χίου, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα επιτελεία των αυτοδιοικητικών παρατάξεων που ήδη από τις αρχές του μήνα έχουν ξεκινήσει να ανεβάζουν στροφές ενόψει των κρίσιμων αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Στον Δήμο Χίου

Στην οδό Δημοκρατίας ήδη οι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα προσέλκυσης υποψηφίων, χωρίς όμως επί του παρόντος να  ανακοινώνουν ονόματα, κάτι που αναμένεται να κάνουν μετά τις 20 Αυγούστου σταδιακά.

Στην περίπτωση του Δήμου Χίου, τα φώτα επί του παρόντος είναι στραμμένα στους δύο υποψηφίους Δημάρχους Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Μαλαφή, αφού επί σειρά μηνών υπήρχαν συζητήσεις για κοινή κάθοδο απέναντι από τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Μετά το πέρας των εθνικών εκλογών, τα πράγματα «ξεκαθάρισαν», με τους δύο υποψηφίους Δημάρχους να επιλέγουν τελικά να κατέβουν ξεχωριστά απέναντι από τον Σταμάτη Κάρμαντζη, αφήνοντας όμως ανοιχτό παράθυρο αλληλοστήριξης στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ανεβάζει στροφές, επιλέγοντας ως βασικό μέσο επικοινωνίας το Facebook. Εκτός των άλλων καθημερινά πραγματοποιεί επαφές και συναντήσεις στο γραφείο του, με αρκετά άτομα τα οποία προσδοκά να εντάξει στους κόλπους του συνδυασμού του.

Αυτόνομη πορεία φαίνεται ότι κρατά και ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη, φροντίζοντας να παρεμβαίνει συχνά επί ζητημάτων επικαιρότητας ασκώντας κριτική στη δημοτική αρχή αλλά και καταθέτοντας προτάσεις.

Κάθοδο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε και η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Χίου, με εκ νέου επικεφαλής τον Μάρκο Σκούφαλο ενώ ερωτηματικό υπάρχει για την κάθοδο του συνδυασμού «Χιακή Συμπολιτεία» αλλά και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Δίκτυο Πολιτών».

Να σημειωθεί ότι κανείς από τους υπάρχοντες συνδυασμούς, δεν θα κατέλθει στις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ίδιο όνομα, πέραν του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του συνδυασμού «Πρωτοβουλία» του Μανώλη Βουρνού, αφού μετά τη μη κάθοδο στις προσεχείς εκλογές, τα στελέχη του προς το παρόν μοιράζονται ανάμεσα στον Κώστα Τριαντάφυλλο και Γιάννη Μαλαφή.

 

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα ήδη από νωρίς, αφού το ενδιαφέρον στρέφεται στο στρατόπεδο της Ν.Δ..

Έτσι ο Κώστας Μουτζούρης, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της Ν.Δ. να διεμβολιστεί από τους ίδιους του τους υποψήφιους, έρχεται αντιμέτωπος με τον «απεσταλμένο» του Κυριάκου Μητσοτάκη Αλκιβιάδη Στεφανή με την εντολή να νικήσει τον έτερο «γαλάζιο» πλην ανεξάρτητο υποψήφιο και νυν περιφερειάρχη.

Το πρόβλημα πάντως με τον υπό σχεδιασμό συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή είναι το γεγονός ότι αυτός συσπειρώνει όλα τα ονόματα του πρώην συνδυασμού της Χριστιάνας Καλογήρου αλλά και μερικά από τα ονόματα της τοπικής Ν.Δ. που δεν έχουν ιδιαίτερη εκλογική επιρροή.

Επιπλέον ήδη από νωρίς, οι περισσότεροι «γαλάζιοι» έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Κώστα Μουτζούρη, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο «κομματικής πειθαρχίας», αφού πρόκειται για εκβιαστικά διλήμματα που και στο παρελθόν έπεσαν στο κενό, μετά την παταγώδη αποτυχία του συνδυασμού Καλογήρου, που τώρα επανέρχεται στο προσκήνιο με νέο επικεφαλής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ