28.1.2019 15:48

Συμπαράταξη Πολιτών: «Η αμαρτία του Σαραπιού συνεχίζεται, χωρίζοντας στα δύο το νησί»

Η ανακοίνωση της παράταξης του Γ. Σπιλάνη, αναφορικά με το φλέγον θέμα των ημερών, φράγμα Σαραπιού.

Για το νησί της Χίου το ζήτημα του νερού αποτελεί το υπ αριθμόν ένα πρόβλημα που εκτός των άλλων σχετίζεται άμεσα με την ανάπτυξη- ελκυστικότητα του τόπου, που χρειάζεται ολιστική προσέγγιση και όχι αποσπασματικές ενέργειες και προχειρότητες. Οι πρόσφατες βροχοπτώσεις ωστόσο ανέδειξαν ένα ακόμα. Την ανικανότητα σχεδιασμού, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης των επιφανειακών υδάτων όχι απλά προς όφελος των Χιωτών αλλά και για την προστασία τους. Η αμαρτία του Σαραπιού συνεχίζεται , αυτή τη φορά χωρίζει στα δύο το νησί και δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Ένα φράγμα που ποτέ δεν ολοκληρώθηκε παρά τα πολλά εκατομμύρια, που χωρίς σχεδιασμό  και προς όφελος κάποιων, μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά έπεσαν «σε ένα λάκκο», υποτιμώντας τις δυνατότητες  συλλογής των άφθονων νερών της Β. Χίου, αλλά και  του Ναγού που χάνονται στη θάλασσα. Παρά τις ανάγκες του νησιού, παρά τις αστοχίες του φράγματος Κόρης γεφύρι που στοιχειώνει  και του αποτυχημένου φράγματος Κατράρη στη Ν. Χίο.

Αναδεικνύεται περίτρανα πως η δραματική έλλειψη συνεργασίας και συνεργιών ανάμεσα στους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης την τετραετία που πέρασε, όχι μόνο άφησε ανεκμετάλλευτους τεράστιους φυσικούς και  οικονομικούς πόρους και χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά άφησε και απροστάτευτους τους πολίτες με τα αποτελέσματα των τελευταίων ημερών στη Χίο. Δυστυχώς οι ευθύνες της Περιφερειακής αρχής είναι σοβαρές , πλησιάζει όμως η ώρα να της τις αποδώσουν οι πολίτες της Χίου.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ