11.9.2019 21:15

Συμμαχία Αξιών: «Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις»

Η Χίος έχει ανάγκη από μεγάλες συγκλίσεις και υπερβάσεις για να μην χάσουμε τέσσερα χρόνια, αναμετρώμενοι μεταξύ μας και όχι με τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, που έγιναν με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, είναι γνωστό ότι διαμορφώνει ένα διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας του σημερινού δημοτικού συμβουλίου.

Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατόν οι δημότες να ψηφίζουμε με απλή αναλογική και τελικά ο Δήμος να διοικείται με απλή μειοψηφική, αφού ως γνωστόν η παράταξη του Δημάρχου διαθέτει δώδεκα από τους σαράντα έναν δημοτικούς συμβούλους.

Απαιτείται πνεύμα συνεργασίας και συνυπευθυνότητας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ζητημάτων του Δήμου. Απαιτείται υπέρβαση του παραταξιακού εγώ, που έχει κοστίσει πολύ σε τούτον τον τόπο. Επομένως δεν είναι μόνο θέμα σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας αλλά και προϋπόθεση αποτελεσματικής διακυβέρνησης του τόπου.

Η ΣυμμαΧία Αξιών έχει διατυπώσει προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ένα μοντέλο διακυβέρνησης με αναλογική συνδιοίκηση του Δήμου, συνεργασία των παρατάξεων και σεβασμό στην αυτοτέλεια και την ανεξαρτησία της καθεμιάς. Μόνο έτσι είναι δυνατόν να διασφαλισθεί η αποτελεσματική διακυβέρνηση, η διαμόρφωση της αναγκαίας πλειοψηφίας, η πολυφωνία και ο εποικοδομητικός διάλογος για το επιχειρησιακό σχέδιο, τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Χίου.

Επομένως, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη, ο Δήμαρχος Χίου, να αναλάβει, έστω και τώρα, άμεσα, πρωτοβουλία για έναν θεσμικό διάλογο με όλες τις δημοτικές παρατάξεις, με στόχο την αναλογική εκπροσώπηση τους στην συγκρότηση των διοικήσεων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων του Δήμου, ένα νέο μοντέλο πλουραλιστικής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για τη νέα δημοτική περίοδο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ