27.7.2017 11:27

Στρίβειν διά του… σοσιαλισμού

Με σειρά επιχειρημάτων που κάθε άλλο παρά τιμούν τον δημόσιο διάλογο επιχείρησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Μπελέγρης να αποφύγει την άμεση αντιπαράθεση με την εταιρεία «Οικόπολις» για τα στοιχεία της ανακύκλωσης, αφού τη στιγμή που η ιδιωτική εταιρία ισχυρίζεται ότι καταγράφεται μείωση της ποσότητας των ανακυκλώσιμων υλικών, ο Δήμος εμφανίζει αύξηση.

Το θέμα επανήλθε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, με τον αντιδήμαρχο να επιχειρεί να μετατρέψει την παρουσίαση των στοιχείων σε μονόλογο, κάτι που προξένησε την αντίδραση του ερωτώντα συμβούλου Στ. Καμπούρη, που ζήτησε η αντιπαραβολή των στοιχείων να γίνει παρουσία των εκπροσώπων της ιδιωτικής εταιρίας.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος επικαλέστηκε μέχρι και τη ... σοσιαλιστική ιδεολογία του Στ. Καμπούρη προκειμένου να τον πείσει ότι τα στοιχεία του Δήμου είναι τα σωστά, ενώ ως ύστατο επιχείρημα επικαλέστηκε προσπάθεια του συμβούλου της αντιπολίτευσης να δημιουργήσει επιπλέον πρόβλημα μεταξύ της Υπηρεσίας και της συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας.

Έβγαλε τα κάστα από τη φωτιά

Αντιλαμβανόμενος ότι με την επιχειρηματολογία του αντιδημάρχου δημιουργούνται σκιές γύρω από την ορθότητα των στοιχείων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το λόγο ζήτησε κι έλαβε ο αναπληρωτής δήμαρχος Απ. Τζιώτης, που πρότεινε τη συζήτηση του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Πρέπει να ανοίξουμε έναν διάλογο στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ο καθένας θα μπορεί να παρέμβει και να αντιπαραβάλλει τα στοιχεία του και να διατυπώσει τις ενστάσεις του. Δεν μπορούμε όμως να αμφισβητήσουμε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν γίνει τρομερά πράγματα στην ανακύκλωση», ανέφερε ο κ. Τζιώτης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ