Αυτοδιοίκηση

15/3/19 15:18

τελ. ενημ.: 15/3/19 15:30

Στρ. Γδύσης: "Ο Δήμος έχει χρήματα. Να μην ανησυχούν εργαζόμενοι και προμηθευτές"

Σε συμπληρωματική δήλωση επιχειρώντας να καθησυχάσει εργαζόμενους και προμηθευτές, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το οικονομικό απόθεμα του Δήμου Χίου, προχώρησε ο αντιδήμαρχος Στρατής Γδύσης. Σε αυτή επιβεβαιώνει την ορθότητα του ρεπορτάζ του "π" αλλά επισημαίνει ότι έχει προκληθεί αναστάτωση από δικαιολογημένη άγνοια των δημοτών σε εξειδικευμένες οικονομικές έννοιες. 

Αναλυτικά αναφέρει:

"Αγαπητέ Πολίτη,

Αναγκάζομαι να επανέλθω στο θέμα των οικονομικών του Δήμου, αντιλαμβανόμενος ότι από τα σχετικά δημοσιεύματα έχει δημιουργηθεί μια εντελώς αδικαιολόγητη ανησυχία στην τοπική κοινωνία και στους προμηθευτές του Δήμου. Αιτία για αυτό, δεν είναι σε καμιά περίπτωση κάποια εσφαλμένη απόδοση των γεγονότων, αλλά η δικαιολογημένη άγνοια των δημοτών, όσον αφορά τις εξειδικευμένες οικονομικές έννοιες, που χρησιμοποιήθηκαν.

Θα ήθελα, λοιπόν, να διευκρινίσω ότι το Ταμείο το Δήμου Χίου είναι απολύτως υγιές και ανέρχεται, με μικρές διακυμάνσεις, σε ποσά των 8 έως 9 εκατομμυρίων ευρώ. Πλήρη ανάλυση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και της οικονομικής διαχείρισης από 1/1 – 15/3/2019, όπως αποτυπώνεται από την Οικονομική Υπηρεσία, σας επισυνάπτω, προκειμένου να ενημερωθείτε εσείς και οι αναγνώστες σας.

Για να γίνει κατανοητή η διαφορά του αποθεματικού από τα ταμειακά διαθέσιμα, θα ανέφερα ότι όταν φτιάχνομε τον προϋπολογισμό, εκτιμούμε ποια θα είναι τα έσοδα μας και ποια τα έξοδα μας. Με βάση, λοιπόν, τα αναμενόμενα έσοδα, λέμε ότι θα ξοδέψουμε τόσα χρήματα για μισθοδοσίες, τόσα για καύσιμα, κ.λ.π. καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών. Το ποσό που δεν έχουμε τι να το κάνουμε, είναι το αποθεματικό, που θα αποφασίσουμε για τη χρήση του, όταν παρουσιαστεί μια έκτακτη ανάγκη. Είναι προφανές ότι όσο μειώνονται τα έσοδα, κυρίως από τις κρατικές ενισχύσεις και όσο αυξάνονται οι ανάγκες, το ποσό του αποθεματικού μειώνεται.

Όμως, το Ταμείο έχει όλα τα χρήματα για να καλύψει τις επόμενες μισθοδοσίες, όπως και τις υποχρεώσεις που έχει ο Δήμος για συμβάσεις που τρέχουν ήδη ή ακόμα και συμβάσεις που πρόκειται να γίνουν.

Επομένως, κανένας λόγος ανησυχίας δεν πρέπει να υπάρχει!"

ΧΥ 2019 (1) fa6580e223.pdf
Αρχείο pdf
Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση