24.4.2019 15:25

Στρ. Γδύσης: «Νίκο, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»

Με αφορμή σημερινή δημοσίευση του αγαπητού συναδέλφου Νίκου Νύκτα, επιτρέψτε μου να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, είχε πράγματι αναθέσει μελέτη του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου. Αυτή που βρήκαμε, πρότεινε να γίνουν κρεμαστές γέφυρες στην παραλία, προκειμένου να γίνουν πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος. Από την πρώτη εικόνα της μελέτης, προέκυπτε ότι θα επέφερε μια τεράστια αλλαγή στην σημερινή όψη του Βροντάδου, ουσιαστικά θα κατέστρεφε την εικόνα του, σαν γραφικού παραλιακού οικισμού. Επιπλέον, εντοπίστηκαν και άλλα διαδικαστικά προβλήματα, με σημαντικότερο την πλήρη άγνοια της Περιφέρειας, στην αποκλειστική αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η παραλιακή οδός, σαν τμήμα Εθνικής οδού. 

Αντ’ αυτού, επιλέξαμε την ολοκληρωμένη μελέτη ανάπλασης από τη Δασκαλόπετρα μέχρι τα Ταμπάκικα και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. 
Όσον αφορά την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας του Γυμνασίου – Λυκείου Βροντάδου, θα ήταν άκομψο κάποια Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει την πατρότητα του έργου, που ξεκίνησε με την ανάθεση της μελέτης του, γύρω στο 2000 και εγκαινιάστηκε από τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Στο βαθμό που μας αφορά, πιστεύω ότι συμβάλλαμε σημαντικά για την ολοκλήρωση του, καθώς η εργολαβία κατέρρευσε και παρόλα αυτά, πετύχαμε με ένα συνδυασμό κινήσεων, να μην παρασυρθεί σε αυτή την κατάρρευση και το έργο, αλλά να ολοκληρωθεί.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, που ένα έργο που κινδύνευσε να μείνει κουφάρι, σήμερα είναι μια υποδομή που την χαίρονται τα παιδιά μας!

Για το Κέντρο Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα, θα συμβούλευα το Νίκο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Πραγματικά κάναμε 4,5 χρόνια για να φτάσουμε στον Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αλλά τα 2 από αυτά προσπαθούσαμε να ξεμπλέξουμε τη μπερδεμένη κατάσταση που μας άφησαν, κυρίως με δική του ευθύνη, αφού ήταν Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης. 
Από τη δική τους Δημοτική Αρχή είχε μισθωθεί το ακίνητο από το Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά ποτέ δεν υπεγράφη συμβόλαιο και τελικά αποκαλύφτηκε ότι δεν ακολουθήθηκε η σωστή διαδικασία για τη μίσθωση, που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και αν υπογραφόταν συμβόλαιο, η εκκλησία ακόμα θα περίμενε τα ενοίκια της. 
Αφού ξεμπλέξαμε το κουβάρι, κάναμε τη σωστή διαδικασία, προχωρήσαμε στη μίσθωση, όχι μόνο του ακινήτου, αλλά όλου του χώρου της Δασκαλόπετρας, αναθέσαμε ιστορική μελέτη σε ειδικούς και ολοκληρώθηκε και βάσει αυτής προχωράμε πλέον σίγουρα και σταθερά στα επόμενα βήματα για την αξιοποίηση του χώρου. 

 

Εμείς, που σύμφωνα με τον αγαπητό Νίκο δεν έχουμε ΟΡΑΜΑ, θέσαμε επιτέλους σε μια πορεία σταθερή την ανάδειξη της Δασκαλόπετρας! Και όχι μόνο!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ