Αυτοδιοίκηση

27/3/17 17:54

τελ. ενημ.: 28/3/17 12:50

Στον αστερισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου -ΒΙΝΤΕΟ

Επίσημη πρώτη της νέας ταξιδιωτικής καμπάνιας της Περιφέρειας για τα νησιά της

Τα δέκα νησιά του Βορείου Αιγαίου ενώνονται από ένα κοινό πάθος, αυτό της ανακάλυψης και της αποκάλυψης. O επισκέπτης θα ακολουθήσει ειδυλλιακά μονοπάτια, θα περιηγηθεί στην ιστορία και στις γεύσεις τους, θα ανακαλύψει την μοναδική αρχιτεκτονική τους, τον πολιτισμό, τις μυθικές παραλίες και το σπάνιο φυσικό τοπίο, που όταν ενωθούν συνθέτουν ένα φαινόμενο εμπειριών.

Αυτή είναι η κεντρική ιδέα που συμπυκνώνεται και αναδεικνύει το Βόρειο Αιγαίο ως τουριστικό προορισμό ιδιαίτερης αξίας, όπως περιγράφεται στη νέα μελέτη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με στόχο τον σχεδιασμό, την παρακολούθηση και την εποπτεία των δράσεων της τουριστικής της προβολής.

Η μελέτη διατυπώνει μια κατεύθυνση υποστήριξης και ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με βάση την επεξεργασία μιας στρατηγικής και ενός πλαισίου ενεργειών προβολής, με στόχο να αναδείξει τα πολύπλευρα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τα νησιά ως τουριστικό προορισμό.

Το κεντρικό μήνυμα που συμπυκνώνει και αναδεικνύει το Βόρειο Αιγαίο ως τουριστικό προορισμό ιδιαίτερης αξίας είναι «Ακολουθήστε τον αστερισμό των νησιών Βορείου Αιγαίου – Exploring the North Aegean Constellation».

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 20 εκπρόσωποι φορέων, η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου επεσήμανε: «Μέσα στον μεγάλο ανταγωνισμό της διεθνούς τουριστικής αγοράς εμείς έχουμε έρθει στην επικαιρότητα με έναν τρόπο δύσκολο που συνδέεται με το μεταναστευτικό- προσφυγικό και έχουμε υποχρέωση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Πρέπει να μιλήσουμε με πρωτοτυπία και ελκυστικότητα, με δυνατή φωνή για τον υπέροχο τόπο των νησιών του Βορείου Αιγαίου ως ιδιαίτερο τόπο τουριστικού προορισμού.

Η παρουσίαση της μελέτης που θα δούμε σήμερα προτείνει ένα δρόμο για την ανάδειξη ακριβώς αυτής της ιδιαίτερης ομορφιάς που έχει ο τόπος μας».

Μετά την παρουσίαση της μελέτης, ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους ,  γύρω από το μείζον για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέμα, που συνδέεται με τον τουρισμό, την ανάπτυξη και τις προοπτικές του. 

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση