Αυτοδιοίκηση

20/6/17 10:29

τελ. ενημ.: 21/6/17 21:12

Στον αέρα η Υπηρεσία Καθαριότητας

• ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Αντισυνταγματική έκρινε το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος οι Δήμοι-  και ιδιαίτερα οι νησιωτικοί - να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις στοιχειώδεις απαιτήσεις που επιβάλλει η αύξηση του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε τοπικό επίπεδο η σύμβαση των 35 συμβασιούχων της Υπηρεσίας (σε σύνολο 55) λήγει στις 2 Ιουλίου και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την επόμενη ημέρα, αφού οι συμβάσεις δεν μπορούν να ανανεωθούν, με δεδομένο ότι ο νόμος επιβάλλει ότι κανείς συμβασιούχος δεν μπορεί να παραμείνει πάνω από 24 μήνες στο δημόσιο.

Αυτό σημαίνει ότι οι 52 μόνιμοι υπάλληλοι της καθαριότητας του Δήμου Χίου θα καλύπτουν οριακά τις καθημερινές ανάγκες της στελέχωσης των απορριμματοφόρων μόνο για τα κοινά απορρίμματα χωρίς να μπορεί να εξυπηρετηθεί η ανακύκλωση, οι βάρδιες των Σαββατοκύριακων καθώς το πλύσιμο των κάδων.

Με βάση τη συγκεκριμένη αρνητική εξέλιξη σε αποκλεισμό όλων των γκαράζ του Δήμου, κατ’ εφαρμογή της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ- ΟΤΑ, προχωρά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χίου μέχρι και την Τετάρτη, εξαγγέλλοντας παράλληλα τη συμμετοχή του στην 24 ωρη Πανελλαδική απεργία  που έχει προγραμματιστεί στις 10:30 της Πέμπτης για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις των συμβασιούχων, ζητώντας άμεσα νομοθετική ρύθμιση για το θέμα.

Παράλληλα ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι, λόγω της πανελλήνιας κινητοποίησης των εργαζόμενων στην Υπηρεσία Καθαριότητας, τις επόμενες ημέρες δεν θα διενεργείται αποκομιδή των απορριμμάτων, παρακαλώντας τους  δημότες να μην τοποθετούν απορρίμματα στους κάδους.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση