29.6.2017 10:18

Στην ευχαίρεια των δημάρχων απολύσεις και επαναπροσλήψεις συμβασιούχων

Υπόθεση των δήμων είναι από χθες η εφαρμογή της διπλής ρύθμισης Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, την οποία ψήφισε η Βουλή.

Πρακτικά σημαίνει πως από εδώ και πέρα θα πρέπει οι δήμοι να προχωρήσουν στη λήξη των σημερινών συμβάσεων 6.100 εργαζομένων στην καθαριότητα (και έτσι στην απόλυσή τους) και αμέσως μετά στην επαναπρόσληψή τους με νέες προσωρινές συμβάσεις διάρκειας έως 8 μηνών.

Οι δήμοι, επίσης, θα πρέπει μέχρι τις 31 Ιουλίου να καταθέσουν στο ΥΠ.ΕΣ. τις προτάσεις τους σχετικά με τις μόνιμες θέσεις τις οποίες επιθυμούν να καλύψουν με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, με βάση και τις τελευταίες νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Ήδη οι δήμοι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να προσλάβουν 2.500 μόνιμους υπαλλήλους, ενώ εκτιμάται ότι το πλήθος αυτό θα ανέβει τον επόμενο μήνα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η σταδιακή μεταφορά του επικέντρου της αναμέτρησης γύρω από το θέμα των συμβασιούχων  από το κεντρικό πολιτικό επίπεδο στο τοπικό, δεδομένου ότι –όπως επισημάνθηκε προηγούμενα- θα είναι οι δήμοι εκείνοι που θα έχουν τον αποφασιστικό λόγο για την εφαρμογή της ψηφισμένης, πλέον, ρύθμισης Σκουρλέτη.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πάντως, αποφάσισε χθες συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι και σήμερα, οπότε θα επανεξετάσει τη στάση της. Τη στάση της δεν αποκλείεται, από την άλλη μεριά,  να επανεξετάσει και το ΥΠΕΣ (με την ανάληψη ενδεχομένως  άλλης μίας κατευναστικής πρωτοβουλίας), σύμφωνα με μερίδα κυβερνητικών κύκλων.

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ