24.1.2020 16:33

Στην τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού VAKANTIEBEURS 2020 που έγινε στην Ουτρέχτη Ολλανδίας το διάστημα από 15 έως 19 Ιανουαρίου, συμμετείχε και φέτος η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Τα νησιά της Π.Β.Α. παρουσιάστηκαν σε stand εντός του περιπτέρου του ΕΟΤ.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού με εντυπωσιακή ξεπέρασε τις 100.000. Οι Ολλανδοί επισκέπτονται μαζικά την Έκθεση για να πάρουν πληροφορίες και έμπνευση για τις διακοπές τους, καθώς ως λαός αγαπούν πολύ τα ταξίδια, προγραμματίζουν νωρίς τις διακοπές τους  και μάλιστα μεγάλο ποσοστό ταξιδεύουν για διακοπές πάνω από μια φορά το χρόνο. Το μεγαλύτερο ποσοστό όσων ενδιαφερόταν για Ελλάδα ήταν για να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα και παράλληλα ζητούσαν πληροφορίες για τη φύση και τον πολισμό.

To συντονισμό και την οργάνωση της παρουσίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην Εκθεση είχε η Δ/νση Τουρισμου, η οποία απέστειλε εκατό προσκλήσεις για συνεργασία σε ολλανδικά πρακτορεία που δουλεύουν με ελληνικούς προορισμούς. Ανταποκριθήκαν 23 πρακτορεία στα οποία έγινε παρουσίαση των προορισμών από τις απεσταλμένες της Π.Β.Α. κυρία Αγγελική Πολυτάκη (Προϊσταμένη της Δ/νσης Τουρισμού Π.Β.Α.) και κυρία Μαρία Τσιλίμη (υπάλληλο του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε Χίου). Τα στοιχεία των πρακτορειών πρόκειται να αποσταλούν άμεσα στους επαγγελματίες των νησιών μας και θα παραμείνουν στο αρχείο της υπηρεσίας προκειμένου να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. 

Μέσα στο πολύ θετικό κλίμα που υπήρχε στην έκθεση για την Ελλάδα γενικότερα, πλήθος κοινού ζήτησε πληροφορίες για νησιά της Π.Β.Α , τα οποία προβλήθηκαν ως αυθεντικοί ελληνικοί προορισμοί, που παρέχουν τη δυνατότητα για δραστηριότητες στη φύση, γνήσιες  πολιτισμικές εμπειρίες και πλούσιες τοπικές γεύσεις. Παράλληλα παρουσιαζόταν η δυνατότητα να συνδυαστούν οι προορισμοί στα πλαίσια της προσφιλούς συνηθείας των Ολλανδών να συνδυάζουν δυο ή περισσότερους προορισμούς κατά τη διάρκεια των διακοπών τους (island hoping).

 Στο stand της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου φιλοξενήθηκαν οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και παρέστησαν οι εκπρόσωποι τους κυρία Δέσποινα Κάϊλα (Αντιδήμαρχος Ανατολικής Σάμου) και ο κύριος Στέλιος Λογοθέτης (δημοτικός Σύμβουλος Δυτικής Σάμου). Δεδομένης της σημασίας της Ολλανδικής αγοράς, καθώς είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τουριστική αγορά τόσο για τη Λέσβο όσο και για τη Σάμο, παρέστησαν οκτώ επαγγελματίες του τουρισμού (πράκτορες και ξενοδόχοι) από τη Λέσβο και τη Σάμο οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές και συμφωνίες.  

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Μεταφορών Βορείου Αιγαίου κο Νίκος Νύκτας, αφού ενημερώθηκε σχετικά με την παρουσία της Π.Β.Α στην Vakantiebeurs, δήλωσε ότι η Ολλανδική αγορά είναι σημαντική για όλα τα νησιά της Περιφέρειας και ότι θα ακολουθήσουν περαιτέρω ενέργειες τουριστικής προβολής για να ενισχυθεί η εικόνα των προορισμών της Περιφέρειας στην εν λόγω αγορά.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ