14.6.2018 12:05

Στην Ολλανδία η Περιφερειάρχης

Στο Texel της Ολλανδίας βρίσκεται η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, μαζί με την  Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού και Πολιτισμού Αγγελική Σαραντινού, στα πλαίσια  υλοποίησης του έργου «Islands of Innovation».

Το έργο χρηματοδοτείται από το «Interreg Europe» με ηγέτη εταίρο την Περιφέρεια Fryslan της Ολλανδίας και σε αυτό συμμετέχουν εταίροι από τη Δανία, τη Μαδέιρα της Πορτογαλίας, την Εσθονία, τις Αζόρες της Πορτογαλίας, τη Γουαδελούπη τη Γαλλίας και από την Ελλάδα η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν καλές  πρακτικές από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που σχετίζονται με την καινοτομία και την έξυπνη εξειδίκευση στον αγροδιατροφικό και τουριστικό τομέα. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για το Ερευνητικό Κέντρο για τη Μαστίχα που χρηματοδοτείται κατά 50% από ευρωπαϊκούς πόρους (Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου) και κατά 50% από ιδιωτικά κεφάλαια. 

Επίσης, έγινε παρουσίαση περιοχών ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το Κέρος της Λήμνου, προστατευόμενη περιοχή NATURA 2000, όπου αναπτύσσονται εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στον ναυταθλητισμό.

 

Τέλος, συμφωνήθηκε ότι το συνέδριο της ολοκλήρωσης του Προγράμματος θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το φθινόπωρο του 2020.  

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ