28.6.2017 17:22

Στα Αστικά Ολοκληρωμένα οι ελπίδες κυκλοφοριακών βελτιώσεων

Την προσήλωσή της στην υλοποίηση των έργων που έχουν προταθεί στο Πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία η δημοτική αρχή, έχοντας από την αρχή στο πλάνο της ότι τα 7εκ. ευρώ που θα δοθούν για έργα και άλλο 1,5εκ. ευρώ για δράσεις, αποτελούν μια καλή αφετηρία αποκαταστασης των πάγιων προβλημάτων της πόλης.

Το σύνολο των παρεμβάσεων μπορεί να μοιάζει ευρύ, ωστόσο το βάρος πέφτει στις αναγκαίες κυκλοφοριακές αλλαγές.

Προς αυτή την κατεύθυνση η οργάνωση και διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης περιφερειακά της πόλης (Ράμνης – Καλουτά) αλλά και η ενεργοποίηση του χώρου στάθμευσης στην οδό Αλλατίου, μοιάζουν μονόδρομος ελλείψει άλλων προτάσεων.  Πυκνά δρομολόγια συγκοινωνιών, διαγραμμίσεις, ασφαλτοστρώσεις και άλλες παρεμβάσεις, επιδιώκουν να μετατρέψουν τα πάρκινγκ σε σημεία προσέλκυσης αυτοκινήτων, αφού το κέντρο θα λειτουργεί αποτρεπτικά.

Δεν σταμάτησε ποτέ

Προς το παρών η λειτουργία της ελεγχόμενης στάθμευσης περιμετρικά του Κήπου αποτελεί την μοναδική πρωτοβουλία που επιδιώκει τη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου, όχι πάντα με επιτυχία. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε πριν λίγες ημέρες την έκδοση νέων καρτών για την ελεγχόμενη (10 λεπτών, μισής ώρας και μίας ώρας) ενώ ταυτόχρονα η Τροχαία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για επιβολή προστίμων. Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης στον «π», «το μέτρο δείχνει να πηγαίνει καλά και όσο η Τροχαία πυκνώνει τους ελέγχους, το σύστημα θα λειτουργεί. Η σκέψη δεν είναι να επεκταθεί η ελεγχόμενη στάθμευση και αλλού, αλλά να οργανωθεί ακόμη περισσότερο και να συνεπικουρεί τα άλλα μέτρα που θα ληφθούν στην καταπολέμηση του κυκλοφοριακού», αναφέρει ο ίδιος. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ