20.3.2018 17:06

Σιγά- Σιγά μη βιάζεστε…!

Την ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής Βουρνού να καταθέσει αγωγή έξωσης του ελληνικού Δημοσίου από τη ΒΙ.ΑΛ., κάτι που εδώ και 4 μήνες είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Δήμαρχος, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα, διερωτώμενη παράλληλα αν υπάρχει κάποια εντολή ή κάποιος λόγος γι’ αυτή την καθυστέρηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Mε την υπ’ αριθμ. 754 / 8-11-2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου και την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 28-11-2017, ο Δήμος Χίου κατέθεσε κατά του Δημοσίου (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής) , αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη μη επέκταση του hotspot της ΒΙΑΛ.

Στη συνέχεια θα κατέθετε αγωγή έξωσης λόγω αλλαγής και κακής χρήσης, καθώς και μη τήρησης των όρων της σύμβασης δωρεάν παραχώρησης του κτίσματος, που λήγει στις 9-1-2018.

Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατετέθη και “απορρίφθηκε” στις 19-12-2017. Η αγωγή έξωσης ακόμη δεν έχει κατατεθεί αν και έχουν περάσει περισσότερο από 4 μήνες, παρά την επισήμανση της σπουδαιότητας και του επείγοντος του θέματος στη συνεδρίαση της 8ηςΝοεμβρίου 2017.

Αποφασίστηκε να κατατεθεί άμεσα, ώστε να αφαιρεθεί το επιχείρημα ή ακόμη και η πρόφαση της μή έγκαιρης ειδοποίησης του Υπουργείου, για να αδειάσει τη ΒΙΑΛ.

Τότε ο χρόνος που απέμενε ήταν 14 μήνες, ενώ τώρα 9½ . Επί πλέον η κατάθεση της έξωσης θα συνεπικουρούσε στις προσφυγές στο ΣτΕ, τόσο του Δήμου, όσο και των Δικηγορικών Συλλόγων των 5 νησιών.

Υπάρχει κάποια εντολή ή κάποιος ιδιαίτερος λόγος γι αυτή την καθυστέρηση στην κατάθεση της αγωγής έξωσης ;

Σε αντίθεση με τη ραστώνη του Δήμου, κάποιες και κάποιοι, στην πλειοψηφία τους Καμποχωρούσοι, από τις 11 Ιανουαρίου 2018, νυχθημερόν φυλάνε βάρδιες στα “πασσαλάκια”, νυχθημερόν εμποδίζοντας την επέκταση της ΒΙΑΛ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ