31.7.2020 17:01

Σημαντικές συναντήσεις του Δημάρχου Οινουσσών στην Αθήνα

Με στόχο την προώθηση σημαντικών πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των Οινουσσών ο Δήμαρχος Γεώργιος Στ. Δανιήλ είχε την προηγούμενη εβδομάδα εποικοδομητικές συναντήσεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και φορείς στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής κα Χριστιάνα Καλογήρου στο Υπουργείο Ναυτιλίας στον Πειραιά. Στη σύσκεψη παρέστη και ο κ. Χρ. Βαγιωνάκης σύμβουλος του Υπ. Ναυτιλίας επί της ναυτικής εκπαίδευσης. Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο της ολοκλήρωσης του προεδρικού διατάγματος λειτουργίας της Σχολής Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων στις Οινούσσες και δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για την παροχή κάθε αιτηθείσας συνδρομής στα πρώτα βήματα της Σχολής. 

Εν συνεχεία ο κ. Γ. Δανιήλ ενημέρωσε την Γεν. Γραμματέα κα Καλογήρου για την υπό ίδρυση Πολιτιστική Διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης με θέμα την Ναυτική Κληρονομιά και τίτλο Maritime Heritage Route και έδρα τις Οινούσσες. Η κ. Καλογήρου δήλωσε τη βούλησή της για την στήριξη της πρωτοβουλίας για την ανάδειξη της ναυτοσύνης του Αιγαίου και ο Δήμαρχος την ευχαρίστησε για την αδιάλειπτη συμβολή της στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου ο Δήμαρχος Οινουσσών συμμετείχε με Δημάρχους, Αντιδημάρχους και φορείς νησιών και πόλεων/σταθμών Πολιτιστικών Διαδρομών- σε ευρεία τηλεδιάσκεψη της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπ. Πολιτισμού για τις Πολιτιστικές Διαδρομές και παρουσίασε το σκεπτικό και τις αρχές της νέας Διαδρομής.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου επισκέφθηκε το Υπ. Μεταφορών και Δικτύων στο Χολαργό, όπου συναντήθηκε με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη από τον οποίον ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στις Οινούσσες, έργο το οποίο αναμένεται να συμβάλλει περαιτέρω στην άρση της απομόνωσης και στην βελτίωση της επισκεψιμότητας του ακριτικού νησιού.

Τέλος, ο κ. Γ. Δανιήλ προέστη ως Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητος Αττικοβοιωτίας «ο Κοραής» του καθιερωμένου από την Αδελφότητα εορτασμού της Αγ. Μαρκέλλας στον Πειραιά. Παράλληλα είχε την ευκαιρία να μιλήσει για τις Οινούσσες και για τις εξελίξεις στο Αιγαίο στον Δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό στον τηλεοπτικό σταθμό ATTICA TV και να έχει συνεργασία με το Γραφείο του Υπουργού Μετανάστευσης και Βουλευτή Χίου κ. Νότη Μηταράκη για την προώθηση του αιτήματος για την δημιουργία πύλης Schengen στις Οινούσσες.   

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ