2.3.2018 8:44

Σε Σύλλογο Δασκαλών και ΛΑΣ την ευθύνη για τους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων ρίχνει η Δ.Ε.Π.

Η Δ.Ε. Παιδείας του Δήμου της Χίου με αφορμή την επικείμενη λήξη των οκτάμηνης διάρκειας συμβάσεων των προσλαμβανομένων στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Απασχόλησης μετην ειδικότητα «ΔΕ Γενικών Καθηκόντων», οι οποίοι απασχολούνται σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας, έχει να επισημάνει τα εξής:

Αναγνωρίζοντας το έργο που παράγουν στα σχολεία του Δήμου μας οι εν λόγω συμβασιούχοι, μιας και οι συγκεκριμένες προσλήψεις κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες, έχοντας βοηθητικό και υποστηρικτικό ρόλοστην αντιμετώπιση πρακτικών ζητημάτων, όπως καθαρισμοί, μικροεπισκευές, συντηρήσεις και υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης, ζητάμε από τον ΟΑΕΔ και την Κυβέρνηση την συνέχιση της λειτουργίας του θεσμού. Επιπλέον, θεωρούμε ότι ενδείκνυται η επέκταση αυτών των προσλήψεων για την κάλυψη αντίστοιχων αναγκών σε Νηπιαγωγεία, σε ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία και σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, απώτερος στόχος πρέπει να είναι η κάλυψη με μόνιμο προσωπικό των θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας (τραπεζοκόμοι στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία κλπ).

Υ. Γ.Η ΔΕΠ συνεδρίασε στις 23-2-2018. Σ' αυτήν έλαβαν μέρος τα 6 απ' τα 8 μέλη της. Απείχαν, αν και προσκλήθηκαν (τηλεφωνικώς και ηλεκτρονικώς) οι εκπρόσωποι του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.Την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο του εν λόγω ζητήματος την φέρει η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ) και, πρωτίστως, η πλειοψηφία του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών (ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ). Και οι δύο ουδέποτε ενημέρωσαν και σκοπίμως αγνόησαν την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (μέλος της είναι και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου) θέλοντας να εξυπηρετήσουν σκοπούς μικροπολιτικούς θυμίζοντας μας τη δεκαετία του 1980, αντί να κοιτάξουν την ουσία του ζητήματος, που είναι το πώς όλοι μαζί, εκπαιδευτική κοινότητα και Δήμος, θα διεκδικήσουμε από την Κυβέρνηση (εκείνη θα αποφασίσει για τη συνέχιση λειτουργίας του θεσμού, καθώς και για τον τρόπο πρόσληψης των υπαλλήλων) την συνεχή και απρόσκοπτη (καθ' όλη τη διάρκεια ενός σχολικού έτους) λειτουργία του θεσμού των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ