5.1.2018 11:03

Σε έναν τόπο όπου το 1/3 των ενεργών δημοτικών αρχόντων σου έχει επαγγελματικό στόχο … να μεταναστεύσει

Να δεχθούμε ως βάση συζήτησης ότι όσοι είναι μέσα στα πράγματα, έχουν καλύτερη πληροφόρηση από εμάς, τους λοιπούς θνητούς, οπότε και το προβάδισμα στις επιλογές των ενδεδειγμένων κινήσεων.

Με τρεις παράγοντες της δημοτικής αρχής έτυχε να μιλήσω για τις ανάγκες του ρεπορτάζ αρχές του 2.018, οι δυο από αυτούς ήταν ξεκάθαροι: ο μεν ένας αναζητεί οδό επαγγελματικής διαφυγής στο εξωτερικό, ο δε άλλος καταθέτει βιογραφικά προς πάσα κατεύθυνση, τώρα πια και εκτός Χίου! «Δεν μας μένουν άλλες επιλογές», ήταν η κοινή κατάληξη τους.

Το ίδιο βράδυ βρέθηκα να συζητώ με παρέα φίλων και να μεταφέρω το κλίμα από τις τηλεφωνικές συζητήσεις μου. Ξέρω ποιοι είναι, πετάχτηκε ένας απ’ τους συνομιλητές. Κι εμένα μου έχουν πει ότι στόχος τους, το πολύ μέχρι το 2019, είναι να φύγουν από τη Χίο. Κι ως μη δεσμευόμενος από το δημοσιογραφικό απόρρητο εκείνος, ξεφουρνίζει με ευκολία τα δυο ονόματα των δικών του … υποψηφίων μεταναστών δημοτικών συμβούλων. Καμία σχέση με τους «δικούς μου» … μετανάστες. Άλλοι αυτοί, και μάλιστα πιο … βαριά χαρτιά του δημοτικού σχήματος.

Δυο συν δυο φθάσαμε αισίως στους τέσσερις κι από την ώρα που δεν υπάρχει καταγεγραμμένη η άποψη των υπολοίπων 21, λογικά όλο και κάποιος ακόμα θα … καψοδέχεται τη μετανάστευση, εσωτερική ή στην αλλοδαπή, ως προσωπική λύση επαγγελματικής του εξέλιξης. Με όρους μαθηματικούς το 1/5 των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας κάνει όνειρα εκτός Χίου. Αφαιρώντας κανείς καμιά δεκαριά που ανήκουν ήδη στην κατηγορία των συνταξιούχων, των δημοσίων υπαλλήλων ή του ήδη εγκατεστημένου στα Βόρεια προάστια, η αναλογία είναι κατά πολύ μικρότερη, αντιστοιχεί στο 1/3, για να μην θεωρηθεί υπερβολικό το ½.

Με ψυχολογία εν δυνάμει μετανάστη σε όσους αποφασίζουν για την τύχη σου, πως ακριβώς να σχεδιάζεται το μέλλον σου, μια και το ερώτημα, ελέω ημερών, συνεχίζει να διαθέτει επικαιρότητα;

Φτάσαμε μ’ αυτό το θλιβερό συλλογισμό και στον εντοπισμό του πραγματικού προβλήματος της δημοτικής αρχής. Και στο λυκαυγές του νέου έτους μαστίζεται από έλλειψη οράματος, ικανού να συγκρατήσει πια ως και τα ίδια τα στελέχη της. Βαυκαλίζεται ότι με ημίμετρα του τύπου των αστικών αναπλάσεων θα λυθεί η πηγή του προβλήματος. Η έλλειψη συγκροτημένου σχεδίου τοποθέτησης των ατομικών οραμάτων μας, επιτρέπει στο δήμαρχο να διασύρεται με εξαγγελίες του τύπου «το 2018 η Χίος θα είναι ένα απέραντο εργοτάξιο». Τις οποίες του τις επιστρέφουν πίσω ως αβάσιμες, όχι οι ταλαίπωροι δημότες του αλλά οι απογοητευμένοι του σύμβουλοι. Κι αν του φταίει πάλι ο Γεωργούλης για όσα δημόσια διατυπώνει, ας τους φωνάξει έναν – έναν για να διατυπώσει το βάσιμο των διαπιστώσεων. Δεκαπέντε ραντεβού θα κάνει όλα κι όλα… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ