25.8.2017 18:22

Προτεραιότητα στην ιατρική κάλυψη της Βολισσού με ενεργά τα αγροτικά ιατρεία της Αμανής

Πρακτικές λύσεις απέδωσε η καλοπροαίρετη συνάντηση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πυργίου και υπεύθυνου για τα αγροτικά ιατρεία Ηλ. Θεοδωρόπουλου με τους παρέδρους της Αμανής έπειτα από  πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Χίου.

Σε μια σχεδόν δίωρη συνάντηση στο δημαρχείο αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα που διέπουν το καθεστώς εργασίας των αγροτικών ιατρών και εξετάστηκαν οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν όταν δεν είναι ταυτόχρονα καλυμμένες και οι τρεις θέσεις αγροτικών ιατρών της Αμανής.

Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε κατ’ αρχήν η παρουσία γενικού ιατρού μια φορά κάθε εβδομάδα στο Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού. Παράλληλα έγινε αποδεκτό και από το σύνολο των παριστάμενων παρέδρων και από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Αμανής να δίδεται προτεραιότητα στην ιατρική κάλυψη της Βολισσού, όταν οι αγροτικοί ιατροί είναι λιγότεροι των τριών ή όταν έχουν το ρεπό τους ώστε να είναι εφικτή η άμεση μετακίνηση του ασθενοφόρου προς πάσα κατεύθυνση. Συμφωνήθηκε επίσης, στην περίπτωση κενής θέσης αγροτικού ιατρείου είτε στα Κουρούνια είτε στην Παρπαριά ο αγροτικός ιατρός που απομένει να μοιράζει την παρουσία του στα δυο χωριά ώστε να μην απομένουν κενά για μακρύ χρονικό διάστημα τα δυο αγροτικά ιατρεία.

Αναγκαία προϋπόθεση για να κυλά χωρίς πρόσθετα εμπόδια η ιατρική κάλυψη της περιοχής είναι να ακολουθήσουν ο κ. Θεοδωρόπουλος και η ΔΥΠΕ την προτροπή των μελών της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου να μην χρησιμοποιούνται αγροτικοί ιατροί της Αμανής για την κάλυψη των εφημεριών στο Νοσοκομείο, κάτι για το οποίο  ο κ. Θεοδωρόπουλος έδειξε να είναι κατ’ αρχήν θετικός.

Από την πορεία της συζήτησης, πάντως, φάνηκε καθαρά ότι δεν υφίστανται λόγοι καχυποψίας μεταξύ των εκπροσώπων των κατοίκων της Αμανής και του ιατρικού κόσμου, αφού άπαντες κατανόησαν ότι με το διάλογο και την καλή πίστη οι λύσεις δεν είναι δύσκολο να προκύψουν. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ