21.7.2017 13:07

Προτεραιότητα η μετατόπιση του παραλιακού στο αεροδρόμιο για το «περιφερειακό» Ειδικό Αναπτυξιακό

Τα 2 από τα συνολικά 5 εκ. ευρώ που υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχούν στην Περιφέρεια από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για το Βόρειο Αιγαίο θα διοχετευτούν στο νησί μας, σύμφωνα με δηλώσεις στον «π» του αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια σταδιακή προσπάθεια εξισορρόπησης της ως τώρα ανισοκατανομής πόρων εις βάρος της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, λογικά με τη συγκατάθεση και την ώθηση και της Χρ. Καλογήρου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη η Περιφερειακή Ενότητα Χίου προτάσσει δυο έργα για χρηματοδότηση.

  • τη μελέτη μετατόπισης του παραλιακού οδικού άξονα για την αναγκαία επέκταση του αεροδρομίου με κόστος γύρω στις 50.000 ευρώ.
  • τη συνολική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου από το κτίριο του ΝΟΧ μέχρι τις εγκαταστάσεις του s/m Βερόπουλος, κόστους 1,5 εκ. ευρώ.

«Για την Περιφερειακή Ενότητα κάθε δική μας αρμοδιότητα για την ολοκλήρωση των ενεργειών επέκτασης του αεροδρομίου βρίσκεται σε φάση προτεραιότητας», εξηγεί ο Στ. Κάρμαντζης. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ