Αυτοδιοίκηση

6/11/17 11:03

τελ. ενημ.: 6/11/17 11:03

Πρόταση επιδότησης ενοικίου ή παροχής αδειών στάσιμου εμπορίου για τους Ρομά της Χίου

ΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Χίου στο ΕΣΠΑ.

Ένα πρωτοποριακό σχεδιασμό, που θα βοηθήσει στην περαιτέρω κοινωνική ένταξη των οικογενειών Ρομά στη Χίο,  προωθεί η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Χίου μέσω του ΕΣΠΑ. Η πρόταση, που αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης,  περιλαμβάνει σειρά μέτρων για την κάθε οικογένεια ξεχωριστά.

«Σε τοπικό επίπεδο έχουμε 40 οικογένειες Ρομά, για τις οποίες υπάρχει λεπτομερής αποτύπωση. Γνωρίζουμε δηλαδή το βιοτικό τους επίπεδο, αν τα παιδιά είναι εμβολιασμένα, αν πηγαίνουν σχολείο, πού ζουν, σε τι τομέα δραστηριοποιούνται.. Αυτό που προτείνουμε εμείς είναι μία σειρά μέτρων που θα βοηθήσει αυτά τα άτομα να ενταχθούν καλύτερα στην τοπική κοινωνία. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός δηλαδή, προτείνουμε διαφορετικά πράγματα, όπως η επιδότηση ενοικίου ή την παροχή αδειών στάσιμου εμπορείου», εξήγησε στον «π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος,  Γ. Παπαδόπουλος.

Η πλήρης κοστολόγηση της πρότασης, για την οποία δούλεψε το νεοσύστατο Κέντρο Κοινότητας,  θα γίνει γνωστή μετά τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί, ο αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι η Χίος είναι πρωτοπόρος στην ένταξη Ρομά στο Βόρειο Αιγαίο, με δεδομένο ότι από τις 40 οικογένειες μόλις οι έξι  ζουν σε τσαντίρια κι αυτοί με δικοί τους ευθύνη,  αφού αρνούνται να στεγαστούν σε σπίτια.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση