5.3.2019 15:42

Προεκλογική... αντιπλημμυρική προστασία

Δύο βαλτωμένα έργα για την πόλη της Χίου, που για πολλά χρόνια οι μελέτες τους βρίσκονταν σκονισμένες στα συρτάρια, οδεύουν για ένταξη στο ΕΣΠΑ. Το πρώτο έργο αφορά στον χείμαρρο της Αγίας Ειρήνης και το δεύτερο τον Καλοπλύτη ποταμό.

Χείμαρρος Αγίας Ειρήνης

Το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου Αγίας Ειρήνης προβλέπει την άρση του δρόμου που έχει καθίσει πάνω στον ποταμό και που πολλές φορές οι ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν επιφέρει προβλήματα στην περιοχή. «Πρόκειται για ένα έργο που ο προϋπολογισμός του αγγίζει το  1.700.000 ευρώ. Περιλαμβάνει απαλλοτριώσεις και αντιμετώπιση δικτύων κοινής ωφέλειας. Έχουμε συναντηθεί με τους υπεύθυνους της Διαχειριστικής Αρχής και αναμένουμε το άνοιγμα της πρόσκλησης», εξήγησε ο Μ. Βουρνούς.

Καλοπλύτης ποταμός

Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή ενός μεγάλου αγωγού, που θα ξεκινάει από τον πλάτανο, θα διασχίζει όλη τη Φιλ. Πασπάτη, συνεχίζει μέσα από την Απλωταριά και καταλήγει στην παραλιακή. Ο λόγος της κατασκευής του αγωγού είναι να αντλήσει το πλεονάζον νερό του ποταμού και να το οδηγεί στο λιμάνι, προκειμένου να πάψουν να δημιουργούνται προβλήματα στην οδό Καλοπλύτου και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ