24.4.2018 13:18

Πράσινο σημείο ανακύκλωσης το επόμενο στοίχημα Μπελέγρη

Στη δημιουργία ενός συγκροτημένου χώρο στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να εναποθέτουν στους κάδους ανακύκλωσης οποιοδήποτε είδους ανακυκλώσιμο υλικό θέλουν, στοχεύει η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Αναλύοντας το νέο σχέδιο της Υπηρεσίας ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης σημείωσε ότι η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται σε μεγάλη έκταση σε πολλές πόλεις της Γερμανίας με ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

«Ουσιαστικά το πράσινο σημείο είναι ένας χώρος μέσα στον οποίο υπάρχουν όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης όπως πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, γυαλί, σίδερο, ηλεκτρικά είδη και λάδια. Ο πολίτης πηγαίνει στο συγκεκριμένο σημείο και αφήνει οτιδήποτε θέλει να ανακυκλώσει. Αυτό το σύστημα το είδαμε από κοντά στη Γερμανία και μελετάμε τη δημιουργία μίας τέτοιας δομής και στη Χίο», εξήγησε.

Αναζητούν χώρο

Ερωτώμενος για το ποια σημεία μπορούν να φιλοξενήσουν μία τέτοια υποδομή ο αντιδήμαρχος απάντησε ότι η Υπηρεσία αναζητά χώρους συνολικής επιφάνειας 2.000 τ.μ. μέσα ή κοντά στην πόλη της Χίου ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τους πολίτες.

«Στην περίπτωση της Χίου θέλουμε να δημιουργήσουμε μία δομή που θα έχει κυκλική μορφή. Ο πολίτης θα μπαίνει μέσα σε αυτόν τον περιφραγμένο χώρο και δεξιά και αριστερά του θα υπάρχουν όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης», κατέληξε.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ