2.4.2024 14:47

"Πράσινο φως" για εξόρυξη υλικών για το αεροδρόμιο στο Μερσινίδι (video)

Τη θετική ανταπόκριση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μετά την επίσκεψη Ταχιάου στη Χίο, βρήκε η ανάδοχος εταιρεία του έργου της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου, προκειμένου να προχωρήσει στην εξόρυξη αδρανών υλικών από το Μερσινίδι με τη χρήση δανειοθαλάμου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, βρέθηκε στο σημείο που η εταιρεία έχει αιτηθεί εξόρυξη, λέγοντας ότι αυτή βρίσκεται πάνω από το παλιό «Κέντρο Κράτησης Μεταναστών» προς το κοιμητήριο, κάτι που λειτουργεί καθησυχαστικά ως προς τον κίνδυνο κατολισθήσεων, αφού από την περιοχή διέρχεται η Ε.Ο. Χίου – Καρδαμύλων.

Παρά πάντως τη θετική του στάση, ο κ. Βρουλής έσπευσε να διευκρινίσει ότι την άδεια την έδωσε το αρμόδιο Υπουργείο και όχι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εκφράζοντας μάλιστα και την άποψη ότι, τα αδρανή υλικά από τις 4 περιοχές που έχει αιτηθεί η ανάδοχος εταιρεία δεν επαρκούν για το έργο της επέκτασης, κάτι που σημαίνει ότι στον «χορό» της προμήθειας παραμένει και το Λατομείο της Νότιας Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ