13.12.2021 11:16

Πικρή δικαίωση μια δεκαετία μετά

Κύριε διευθυντή,

Με αφορμή δημοσιεύματα σας, σχετικά με την αξιοποίηση του εκθεσιακού –συνεδριακού κέντρου Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ, θέλω να επισημάνω τα παρακάτω:

Το πρώτο αιρετό νομαρχιακό συμβούλιο, στο οποίο είχα την τιμή να συμμετέχω, ορθώς απεφάσισε την αγορά, τη βελτίωση και την αξιοποίηση των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών.

Όμως η φιλοδοξία και η ελπίδα να μετεξελιχτεί σε εκθεσιακό-συνεδριακό κέντρο απέβησαν μάταιες και φρούδες, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, εδώ και πάνω από μια εικοσαετία.

Και αυτό γιατί κανείς δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει με ειλικρίνεια στην απλή ερώτηση:

Ποιοι θα εκτίθενται και ποιοι θα συνεδριάζουν; και ποιοι θα παρακολουθούν;

Έτσι επί μια εικοσαετία το Γ.ΚΑΛΟΥΤΑΣ κατάντησε να φιλοξενεί ένα δύο γάμους και μια εμπορική έκθεση τον χρόνο.

Ως Αντιπεριφερειάρχης Χίου, μαζί με τον αρμόδιο συνάδελφο Μ. Κράκαρη σχεδιάσαμε και δαπανήσαμε 53,000 ευρώ για την βελτίωση μέρους των εγκαταστάσεων με την προοπτική της άμεσης μετεγκατάστασης της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής για να βρίσκεται κυριολεκτικά δίπλα στον παραγωγό. 

Σε δεύτερο χρόνο θα ακλουθούσε η μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών, η οποία χρησιμοποιούσε το χώρο για την εξέταση των οδηγών.

Ξεσηκώθηκαν οι υπάλληλοι, που δεν ήθελαν να μετακινηθούν από το κέντρο της πόλης, η αντιπολίτευση για προφανείς λόγους υιοθέτησε το αίτημα τους και μετά την εκλογή της έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Χαίρομαι που η νέα Περιφερειακή Αρχή επαναφέρει το ζήτημα στην ίδια με τη δική μας λογική, η οποία είναι και η μόνη ρεαλιστική.

Το να δικαιώνεσαι όμως - όπως και στην περίπτωση της ΕΝΑ ΧΙΟΥ -

μετά από μια δεκαετία, είναι και πικρό και στενάχωρο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ