Αυτοδιοίκηση

9/3/17 14:29

τελ. ενημ.: 10/3/17 18:02

Περίσσευμα θριαμβολογίας από τον Μ. Βουρνού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Για περίσσευμα θριαμβολογίας κατηγορεί τον Δήμαρχο Μ. Βουρνού με ανακοίνωσή της η «Χιακή Συμπολιτεία» με αφορμή την έγκριση χρηματοδότησης  8,5 εκατομμυρίων € για το «Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» της πόλης της Χίου. 

Παρότι η «Χιακή Συμπολιτεία» ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια σημαντική εξέλιξη θέτει σειρά ζητημάτων όπως ότι:

«•         Πουθενά μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί αναλυτικά το συνολικό πρόγραμμα παρεμβάσεων, οι μελέτες και τα έργα που αυτό περιλαμβάνει.

•           Στο δημόσιο διάλογο μέχρι σήμερα  έχουν εμφανιστεί  γενικόλογες προτάσεις, αποτύπωση γενικών στόχων που μπορεί να περιλαμβάνουν όλα και τίποτα.

•           Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Οκτωβρίου 2016, όπου κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η πρόταση,  δεν  κατατέθηκαν μελέτες, παρά μόνο ένα τετρασέλιδο κείμενο γενικών στόχων, πράγμα απαράδεκτο για έργα τέτοιου κόστους και τέτοιας εμβέλειας.

•           Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη χωρίς σαφή κι εμπεριστατωμένη χωροθέτηση χρήσεων γης και δραστηριοτήτων στην πόλη της  Χίου, κάτι που επίμονα έχουμε ζητήσει, δεν μπορεί να υπάρξει.

•           Στην διαδικασία  κατάρτισης της στρατηγικής αυτής έχουν αγνοηθεί παντελώς αντιπροσωπευτικά όργανα όπως η Δημοτική Κοινότητα Χίου, φορείς και πολίτες.

Περιμένουμε, το συντομότερο, να παρουσιαστούν και να συζητηθούν αναλυτικά σε όλα τα επίπεδα, με κατοίκους, φορείς και επαγγελματίες, σε ανοικτή και δομημένη διαβούλευση, οι  μελέτες και τα έργα που θα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σε κάθε περίπτωση, ως «Χιακή Συμπολιτεία» θα στηρίξουμε έργα και παρεμβάσεις που θα αναβαθμίζουν την πόλη, το περιβάλλον  και την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ελέγχουμε θεσμικά την υλοποίησή τους και θα επιμείνουμε στην χωροθέτηση δραστηριοτήτων που δεν τραυματίζουν την πόλη».  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση