17.4.2018 13:31

Περιουσιακό στοιχείο με προστιθέμενη αξία στα… αζήτητα

• Ούτε για την ετήσια εμπορική έκθεση δεν παραχωρήθηκε φέτος το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς».

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών είναι ανεξάντλητος σ’ αυτόν τον τόπο. Κάθε προσπάθεια αναπτυξιακής κατεύθυνσης συντρίβεται από τη διαχειριστική ανεπάρκεια των φορέων της Αυτοδιοίκησης και έχει τελική κατάληξη να έχουν πεταχτεί σε έναν κουβά εκατομμύρια, που σε άλλα νησιά θα κινητροδοτούσαν την τοπική οικονομία.

Τα 3.000 τ.μ. συνολικής έκτασης του «Γ. Καλουτάς» στον Κάμπο είχαν ως προοπτική να λειτουργήσουν το πιο οργανωμένο εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο στον χώρο του Αιγαίου. Σχεδόν δυο δεκαετίες μετά την κατασκευή του δεν αξιωθήκαμε ούτε καν να το εξοπλίσουμε και φέτος, για πρώτη φορά, δεν έγινε εφικτή ούτε η διοργάνωση της καθιερωμένης εμπορικής έκθεσης. Η τραγική αιτιολογία; Η ΕΝΑ Χίου τελεί υπό εκκαθάριση και ήταν αδύνατη η εκμίσθωση του! Με άλλα λόγια το θέσαμε στη ναφθαλίνη για όσα χρόνια χρειαστούν να εκκαθαριστεί η άλλοτε διαχειρίστρια!

Ούτε η ετήσια συντήρηση

Η διοργάνωση της ετήσιας εμπορικής έκθεσης συνιστούσε ευκαιρία για τις τοπικές επιχειρήσεις να προβάλουν τον σχεδιασμό τους, ταυτόχρονα, ωστόσο, συνιστούσε και την ανέξοδη για την Περιφέρεια ευκαιρία συντήρησης της δομής, καθώς στους όρους του μισθωτηρίου στην εταιρεία διοργάνωσης της έκθεσης επιβάλλονταν η ανάληψη της ευθύνης όλων των αναγκαίων επισκευαστικών εργασιών. Για εφέτος η απουσία βούλησης εκ μέρους της περιφερειακής αρχής να αντιμετωπίσει έγκαιρα το θέμα, έχει τα αυτονόητα αποτελέσματα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ