3.9.2019 20:53

«Περιορίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στους πολιτικούς γάμους»

Ανακοίνωση του Κώστα Τριαντάφυλλου για τις χωροταξικές αλλαγές της νέας δημοτικής αρχής

Την αντίδραση του Κώστα Τριαντάφυλλου προκάλεσε η απόφαση του Σταμάτη Κάρμαντζη να αποκεντρώσει τους πολιτικούς γάμους αξιοποιώντας τα δημοτικά καταστήματα σε Βροντάδο και Θυμιανά.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

Η απόφαση του νέου Δημάρχου Χίου, την πρώτη ημέρα της θητείας του, σχετικά με την απαγόρευση της τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Δημαρχείο της Χίου και τον υποχρεωτικό περιορισμό αυτών στα δημοτικά καταστήματα Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά είναι βέβαιο ότι θα λειτουργήσει αρνητικά για τους δημότες της δημοτικής ενότητας Χίου.

Με την απόφαση αυτή περιορίζεται το αυτονόητο δικαίωμα στον πολιτικό γάμο των νέων ζευγαριών, μετατρέποντας τον σε μία ενέργεια μη ευπρόσδεκτη στην πόλη της Χίου, υποβαθμίζοντας τον ως θεσμό και υποχρεώνοντας τους μελλόνυμφους στην μετακίνηση σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια.

Είναι προφανές ότι η απόφαση αυτή, που έλαβε αρνητική δημοσιότητα για το νησί μας, ελήφθη χωρίς διαβούλευση, επαρκή ενημέρωση από τις υπηρεσίες σε σχέση με τον προγραμματισμό και αξιολόγηση σε σχέση με την επιβάρυνση που δέχεται το κτίριο και το αστικό κέντρο από αυτήν την δραστηριότητα. Επομένως η κρίση για τον φόρτο που προκαλεί η συγκεκριμένη λειτουργία του Δήμου είναι αυθαίρετη.

Επισημαίνουμε ότι η συζήτηση για την αξιοποίηση των πολιτικών γάμων ως τουριστικού προϊόντος πρέπει να ανοίξει με οργανωμένο και συστηματικό τρόπο, που θα περιλαμβάνει και την αξιοποίηση ανοιχτών δημοτικών χώρων, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ως ΣυμμαΧία Αξιών καλούμε τον Δήμαρχο Χίου, να αναθεωρήσει την απόφασή του, διευκολύνοντας, σύμφωνα με τον ν. 4483/2017, τους δημότες και τις δημότισσες που επιθυμούν να τελέσουν πολιτικό γάμο, και να επαναφέρει τους γάμους στο Δημαρχείο της Χίου, προβλέποντας εναλλακτικές λύσεις εντός του κέντρου της πόλης για τις έκτακτες περιπτώσεις, οι οποίες θα διασφαλίζουν την επισημότητα που αρμόζει στην τελετή του γάμου.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα έχει αποδειχθεί ότι ο λόγος λήψης της απόφασης δεν είναι η λειτουργικότητα του κεντρικού κτιρίου του Δήμου και τότε θα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε χρήση κάθε νόμιμου μέσου προκειμένου οι πολίτες της δημοτικής ενότητας Χίου να μπορούν να ασκήσουν εύκολα το δικαίωμα τους.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ