#Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου #Αγροτικό Ιατρείο #Παντελής Βρουλής

Περικοπές επιδομάτων ιατρών: Περισσότεροι δικαιούχοι λιγότερα χρήματα

Π. Βρουλής: «166.000 ευρώ για 66 δυσπρόσιτα ιατρεία»

Τη δική του απάντηση έδωσε σήμερα, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Παντελής Βρουλής, σχολιάζοντας την είδηση του politischios.gr για τις περικοπές επιδομάτων των αγροτικών ιατρών.

Ο ίδιος υποστήριξε πως όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές αλλά έχει αυξήσει και το ποσοστό. Το 2017 η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε καταβάλλει ένα ποσό για τους γιατρούς που μεταφέρονταν σε δυσπρόσιτα- απομακρυσμένα ιατρεία.

«Το ποσό ήταν γύρω στα 400 ευρώ ανά γιατρό ή 450 αν πλήρωνε κάποιο ενοίκιο. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν βάση νόμου που όριζε τα δυσπρόσιτα ιατρεία και ήταν 25». δήλωσε ο Π. Βρουλής.

Με την καινούργια απόφαση και τον νέο νόμο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα δυσπρόσιτα ιατρεία είναι πλέον 66. 

166.000 ευρώ για 66 δυσπρόσιτα ιατρεία

«Η πίτα πλέον μοιράζεται σε περισσότερα άτομα. Η προηγούμενη αρχή το 2017 είχε δώσει 75.000 ευρώ εμείς το πήγαμε 166.000 ευρώ πλην όμως έχουμε 66 ιατρεία», εξήγησε ο Π.Βρουλής.

Επίσης κάλεσε την Κυβέρνηση να βοηθήσει οικονομικά τους ιατρούς που βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Τέλος διαβεβαιώνει πως η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να δώσει χρήματα στα Νοσοκομεία της Περιφέρειας που στο σύνολο αντιστοιχούν σε 316.000 ευρώ.

 

X

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.

Ειδήσεις σήμερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ