Αυτοδιοίκηση

19/11/18 21:36

τελ. ενημ.: 20/11/18 11:50

Περιβαλλοντικό χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΝΧ;

Αμετάβλητη η τιμολογιακή πολιτική για το 2019 αλλά όχι για πολύ

Υπαρκτό είναι πλέον το ενδεχόμενη αύξησης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΝ Χίου παρά την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης για το 2019.

Και αυτό γιατί πρόσφατα κοινοποιήθηκε στη διοίκηση της εταιρείας εγκύκλιος με την οποία ζητείται να συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς και το περιβαλλοντικό κόστος της εταιρείας το οποίο θα κληθούν να πληρώσουν εν τέλει οι καταναλωτές, προς όφελος του πράσινου ταμείου.

«Το τιμολόγιο της εταιρείας για το 2019 θα πρέπει να κοινοποιηθεί στη διεύθυνση υδάτων που θα ορίσει τα ποσοστά του περιβαλλοντικού κόστους» εξήγησαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. το απόγευμα της Δευτέρας, μεταφέροντας ωστόσο την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην εφαρμογή της εγκυκλίου ενόψει και των εθνικών εκλογών μέσα στο 2019.

Τα χάλια της καλοκαιρινής περιόδου έσωσαν τους καταναλωτές

Σε ότι αφορά στην εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων η προϊσταμένη την οικονομικής υπηρεσίας της εταιρείας Ρένα Γαϊλα εισηγήθηκε να μην υπάρξει καμία μεταβολή στην τιμολογιακή πολιτική. «Ιδιαίτερα μετά τις καλοκαιρινές βλάβες, το νερό που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι αυτό που πρέπει αλλά και τα παράπονα των πολιτών δεν μπορούμε να επιβάλουμε αύξηση στα τιμολόγια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση θα κάνουν αφόρητη την είσπραξη των λογαριασμών», εξήγησε η ίδια, λαμβάνοντας τη σύμφωνη γνώμη των μελών της διοίκησης.

Στάσιμα χρέη 5 εκ. ευρώ και αιχμές για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα μέλη της διοίκησης ασχολήθηκαν και με το ζήτημα των οφειλών και αυτό με δεδομένο ότι ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας είναι 3,4 εκ. ευρώ τα χρέη παραμένουν αμείωτα εδώ και αρκετά χρόνια στα 5 εκ. ευρώ.

«Είναι μεταφερόμενα χρέη από χρονιά σε χρονιά για τα οποία κάποια στιγμή πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία είσπραξης», ανέφεραν μέλη της διοίκησης, για να λάβουν την απάντηση της κας. Γαϊλα ότι: «Μόνο η συγκεκριμένη δημοτική αρχή προχώρησε σε διαδικασίες είσπραξης. Οι υπόλοιποι μας απαγόρευαν να κλείνουμε ρολόγια και να κάνουμε μηνύσεις».

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση