6.3.2019 11:55

Πέρα – δώθε οι δωρεές για τους πρόσφυγες…!

Από τη Μονομετοχική στο Νομικό Πρόσωπο και από το Νομικό Πρόσωπο αναγκαστικά στην Διεύθυνση Πρόνοιας

Το σενάριο είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Η δημοσιογραφική αποκάλυψη του «π» ανέδειξε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο η Μονομετοχική έπαιρνε τα είδη που της χορηγούνταν από διάφορες Μ.Κ.Ο. για το προσφυγικό και τα διέθετε όχι στους πρόσφυγες αλλά στον Σύλλογο Πολυτέκνων, ο οποίος με τη σειρά του διαφήμιζε τους αντιδημάρχους που συνέβαλλαν στην προσφορά των ειδών.

Η υπόθεση όμως έχει και συνέχεια. Και αυτό γιατί μετά τη Μονομετοχική, η οποία ουδέποτε εξήγησε δημόσια από ποιες Μ.Κ.Ο. πήρε τα συγκεκριμένα είδη και για ποιο σκοπό, ακολούθησε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου.

Αυτή τη φορά η Μονομετοχική προχώρησε στην παραχώρηση των κοντέινερ με τα συγκεκριμένα είδη στο Νομικό Πρόσωπο, όντας όμως περισσότερο προσεκτική αυτή τη φορά, αφού συντάχθηκε παραχωρητήριο και αποδοχή των συγκεκριμένων ειδών από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

Στο μεταξύ σε όλο αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π», το Νομικό Πρόσωπο διέθετε αθλητικά επώνυμα είδη σε διάφορα αθλητικά σωματεία του νησιού αλλά και στον Σύλλογο Πολυτέκνων, του οποίου η πρόεδρος θα είναι υποψήφια στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάλιστα στο προφίλ του Συλλόγου Πολυτέκνων, «διαφημίζεται» η συστηματική στήριξη από το Νομικό Πρόσωπο αλλά και η υποψηφιότητα της κ. Άννας Βορριά- Βουγάδη.

Απούσα η Διεύθυνση Πρόνοιας

Όλα αυτά ενώ από το όλο σκηνικό απουσίαζε μέχρι και το πρωί της Τετάρτης η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Χίου. Παρασκηνιακά ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος εξέφρασε την αγανάκτησή του για την απόφαση του Δήμου να συνεχίσει να αγνοεί τη Διεύθυνση Πρόνοιας, δηλαδή την Διεύθυνση που είναι η μοναδική αρμόδια για να ασκήσει κοινωνική πολιτική στον Δήμο Χίου μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η δυσαρέσκεια του αντιδημάρχου Γιώργου Παπαδόπουλου ήταν τόσο έντονη που  ακολούθησε τηλεφώνημα από το Νομικό Πρόσωπο με το οποίο ενημερώθηκε ότι 3 φορτηγά με διάφορα είδη παραχωρούνται από το Νομικό Πρόσωπο προς τη Διεύθυνση Πρόνοιας για διανομή.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, ερωτώμενος από τον «π» εξήγησε ότι τα συγκεκριμένα είδη θα καταγραφούν και θα ακολουθηθεί για πρώτη φορά η σύννομη διαδικασία που προβλέπει την αποδοχή της δωρεάς μέσα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και τη διάθεση των ειδών μέσω του κοινωνικού Παντοπωλείου.

Το θέμα αναδείχθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Νίκο Νύκτα κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να απαντά ότι δεν ήταν ενήμερος. Το ερώτημα που γεννάται είναι ποιος έδωσε την εντολή στη διοίκηση της Μονομετοχικής να παραβλέψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι τα είδη που παραχωρήθηκαν στον Δήμο για το προσφυγικό θα έπρεπε να δοθούν στη διεύθυνση πρόνοιας; Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει όλες τις παραμέτρους της υπόθεσης;

Ως πότε είδη πρώτης ανάγκης θα διαχειρίζονται ως προϊόν προεκλογικής εκστρατείας; 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ