Αυτοδιοίκηση

4/10/17 10:34

τελ. ενημ.: 5/10/17 8:59

«Παραφωνία» το οικονομικό πρόβλημα για τη Φιλαρμονική

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ η επιβολή συνδρομής για να καλύπτεται ένα μέρος των εξόδων της

Tην πιθανή  επιβολή ενός συμβολικού ποσού συνδρομής στα μέλη της Φιλαρμονικής, για να καλυφθεί ένα μέρος των λειτουργικών της εξόδων, εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου του Δήμου. Προς το παρόν δεν έχει αποφασισθεί κάτι οριστικά, αλλά είναι δεδομένο ότι υπάρχει οικονομική στενότητα, αφού η δημοτική αρχή δεν μπορεί να αυξήσει την επιχορήγηση της.                                    

Η συνδρομή θα είναι επιβεβλημένη αν η μπάντα μεγαλώσει και αυξηθούν τα έξοδα της. Τότε θα αποφασισθεί αν θα ισχύει μόνο για την εγγραφή, θα είναι ετήσιο, ή μηνιαίο.

Σε αυτή την περίπτωση, για να επιβιώσει θα πρέπει να πληρώνει ο Δήμος, που δεν μπορεί, ή οι μαθητές για να αγοράζονται νέα όργανα και να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες εύρυθμης λειτουργίας της, δηλώνουν στον «π», ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης, ο διευθυντής Σταμάτης Λίναρης και η μαέστρος Ευγενία Βορριά.

Μεταστέγαση

Προς το παρόν αρκούνται στο σημαντικό βήμα της μεταστέγασης τους  στο νέο δημοτικό κτίριο της οδού Μαρτύρων, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο.

Έχουν μεταφερθεί ήδη, η διαμόρφωση του χώρου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, αλλά προβλήματα που ζητούν επίλυση παραμένουν επίκαιρα.

Η Φιλαρμονική στεγάζεται σε δύο αίθουσες, στο ισόγειο και στον όροφο. Στο ισόγειο  καλύπτονται οι ανάγκες  των μαθημάτων, των εκδηλώσεων και των συναυλιών. Στον όροφο  είναι το βεστιάριο, ο χώρος μελέτης, η αίθουσα διδασκαλίας - θεωρίας και το Μουσείο παλιών οργάνων.

Προβλήματα

Κυριαρχούν οι ελλείψεις  οργάνων και ειδικευμένων πτυχιούχων δασκάλων.                          

Τα τρία τελευταία χρόνια αγοράζουν όργανα, αλλά δεν επαρκούν.

Πρέπει να δημιουργηθούν έμμισθες θέσεις πτυχιούχων δασκάλων για κάθε όργανο ξεχωριστά, για να εκπαιδεύονται  καλύτερα οι μαθητές.

Μαθητεία

Οι μαθητές συνολικά είναι περίπου 55 με 60,  εκ των οποίων οι μόνιμοι ( συμβάσεις αορίστου χρόνου) είναι 12 και οι υπόλοιποι εθελοντές που πλαισιώνουν τη μπάντα.                         Ο καθένας χρεώνεται το όργανο του και  είναι υποχρεωμένοι να είναι παρόντες σε κάθε εκδήλωση. Το ενδιαφέρον ένταξης είναι μεγάλο, στόχος της διοίκησης είναι κάποια στιγμή να απορροφηθούν στη Φιλαρμονική όλοι. Προσπαθούν τα μαθήματα να είναι σωστά τεχνικά, γι’ αυτό τονίζουν η εξέλιξη στη Φιλαρμονική θα πρέπει να συνοδεύεται και με την παράλληλη φοίτηση τους σε κάποιο Ωδείο.

Οι πρόβες γίνονται κάθε Τετάρτη και Σαββάτο και τα μαθήματα σχεδόν καθημερινά.

Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία της διοίκησης είναι σαφής και απλή. Πασχίζει να δημιουργηθεί μια Φιλαρμονική αντάξια άλλων, να ανοιχθεί στον κόσμο, να αγαπηθεί. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια, όπως τονίζουν, να δημιουργήσουν μαθητικό φυτώριο. Απορρίπτουν κάθε υποψία ανταγωνισμού με τα τοπικά Ωδεία, μοναδικό σκοπό και στόχο έχουν να καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες της Φιλαρμονικής.

Στο Ομήρειο

Ο Π. Καμπούρης δεν διστάζει να δηλώσει ότι η Φιλαρμονική  και όλοι οι πολιτιστικοί φορείς πρέπει να ανήκουν και να στεγάζονται στο Ομήρειο.

«Αναγκαστικά εμείς λειτουργούμε σαν διαχειριστές, αλλά δεν έχουμε καμία σχέση με το αντικείμενο», τονίζει.

Ιστορία

Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1930 και έως πρόσφατα στεγαζόταν στα υπόγεια του δημαρχείου. 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση