25.9.2018 11:47

Παραδοχή Καραμανή ότι έκανε προσωπική πολιτική με προσφυγικά είδη

Αποδέχεται ότι παρέκλινε από κάθε θεσμική διαδικασία και δεν διευκρινίζει που βρήκε τα είδη που παρείχε στον Σύνδεσμο Πολυτέκνων και Τριτέκνων Χίου

Με καθυστέρηση 5 ημερών κι ενώ προηγουμένως είχαν μεσολαβήσει οι παρεμβάσεις των Μ. Σκούφαλου, Στ. Καμπούρη, Π. Λαμπρινούδη καθώς και του συναδέλφου του αντιδημάρχου Γ. Παπαδόπουλου αποφάσισε να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Γ. Καραμανής στις αποκαλύψεις του «π» ότι διέθετε συστηματικά διάφορα είδη- που συνδέονται με το προσφυγικό- στους συνδέσμους Τριτέκνων και Πολυτέκνων Χίου χωρίς καμία προηγούμενη απόφαση συλλογικών οργάνων.

Ο αντιδήμαρχος στην επιστολή του προς τον επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκο Σκούφαλο, συγχέει τις δωρεές σε μηχανήματα και άλλα είδη από ευρωπαϊκές περιφέρειες όπως της Μαγιόρκα και της Μινόρκα με την παροχή ειδών από διάφορες οργανώσεις που προορίζονταν για πρόσφυγες στη ΒΙ.ΑΛ..

Μεσολάβησε εξαιτίας της ενασχόλησής του με το προσφυγικό

Στην ίδια απάντηση ο Γ. Καραμανής ομολογεί ότι συνεχίζει τις διασυνδέσεις με οργανώσεις που εμπλέκονται με το προσφυγικό, παρότι με απόφαση του ίδιου του Δημάρχου του έχουν αφαιρεθεί τέτοιου είδους αρμοδιότητες. Λέει μάλιστα ότι ακόμα και τώρα έχει τη δυνατότητα να έλθει σε επαφή μαζί τους και να επιχειρηματολογήσει για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Παρέκλινε από την τυπική διαδικασία

Παράλληλα αποδέχεται τα όσα του καταμαρτύρησε ο συνάδελφός του αντιδήμαρχος Πρόνοιας Γ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι «ακόμα και αν κάποια από τις ενέργειές μου παρέκλινε από την απόλυτα τυπική διαδικασία, από αυτές προέκυψαν μόνο οφέλη για ευαίσθητές ομάδες του νησιού».

Τέλος ο Γ. Καραμανής «καρφώνει» όσους ζήτησαν εξηγήσεις για τις κινήσεις του εμπλέκοντάς τους με πολιτικά οφέλη.

Τι δεν απάντησε

Στην απάντησή του προς τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Γ. Καραμανής απέφυγε να απαντήσει στα βασικά ερωτήματα του ρεπορτάζ:

  • Ήταν ενήμερος ο Δήμαρχος για τις κινήσεις του;
  • Από ποια οργάνωση ή ποιες οργανώσεις λάμβανε από την αρχή του χρόνου τα συγκεκριμένα είδη; Πόσα και ποια είδη διατέθηκαν στους συγκεκριμένους συλλόγους και συνδέσμους;
  • Που καταγράφηκαν αυτά τα είδη;
  • Ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ή τη Μονομετοχική της οποίας είναι πρόεδρος για τη δωρεά των συγκεκριμένων οργανώσεων;
  • Υπάρχει πολιτική απόφαση συλλογικού οργάνου ότι αποδέχεται τις δωρεές και αντίστοιχη απόφαση για διανομή τους;
  • Γιατί παρέκαμψε επιδεικτικά τον μόνο αρμόδιο αντιδήμαρχο επί τέτοιων ζητημάτων δηλαδή τον συνάδελφό του Γ. Παπαδόπουλο;

Αναλυτικά η απάντηση του Γ. Καραμανή προς τον Μ. Σκούφαλο

Κύριε Σκούφαλε, κυρίες και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι,

πάγια τακτική του Δήμου Χίου από την αρχή της προσφυγικής κρίσης αποτέλεσε κάθε είδους βοήθεια ή δωρεά που σχετίζεται με το προσφυγικό, να έχει και αντίστοιχο όφελος για την τοπική κοινωνία. Αυτό  επιδιώξαμε και πετύχαμε με τις δωρεές που προήλθαν από οργανισμούς όπως αυτοί της Μαγιόρκα, της Μινόρκα, της Κύπρου, του Ισραήλ, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελλάδας και γενικότερα από όλους όσους θέλησαν μέχρι σήμερα να συνδράμουν μια κοινωνία που δοκιμάζεται από μια παγκόσμια κρίση.

Η υποστήριξη προς την τοπική κοινωνία κατευθύνεται είτε μέσω αποφάσεων συλλογικών οργάνων (Δημοτικό Συμβούλιο,  Οικονομική Επιτροπή, Μονομετοχική), είτε απευθείας από τους δωρητές κατόπιν δικών μου προτάσεων σε ερωτήματά τους,  καθώς από την ενασχόλησή που είχα με το προσφυγικό, έχω τη δυνατότητα να έλθω σε επαφή μαζί τους και να επιχειρηματολογήσω για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού σε φορείς που επιθυμούν να τον υποστηρίξουν. Σημειώνω εδώ ότι η βοήθεια κατευθύνεται πάντα σε συλλογικούς και θεσμικούς φορείς του νησιού και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα.

Θεωρώ χρέος,  όχι μόνο δικό μου,  αλλά κάθε αιρετού, να υποστηρίζει το συμφέρον του τόπου μας,  με όποιον τρόπο έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αναμφίβολα διαχειρίστηκα μια πρωτοφανή για την τοπική κοινωνία μας κρίση και ακόμη και αν κάποια από τις ενέργείες μου περίκλεινε από την απόλυτα τυπική διαδικασία, από αυτές προέκυψαν μόνο οφέλη για ευαίσθητες ομάδες του νησιού μας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτός είναι και ο μοναδικός μου σκοπός. Τα πολιτικά οφέλη προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο,  ωστόσο φαίνεται ότι μόνο αδιάφορα δεν είναι για ορισμένους.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καραμανής

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ