22.2.2019 14:48

Πανελλήνια πρωτοτυπία για τη Χίο που μένει χωρίς εξεταστές οδήγησης

Ασφυκτική πίεση στον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών να δώσει λύση τη στιγμή που σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα οι εξετάσεις πραγματοποιούνται κανονικά

Με την αγανάκτησή τους να έχει φτάσει στο ζενίθ από την πολύμηνη όπως υποστηρίζουν κοροϊδία που έχουν υποστεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, οι ιδιοκτήτες των Σχολών οδήγησης του νομού, πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αιφνιδιαστική επίσκεψη στα γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Χίου , αναμένοντας για σχεδόν 1,5 ώρα τον κ. Ξενάκη να επιστρέψει από την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 96 ΑΔΤΕ. « Έχουμε φτάσει στα όρια μας. Έξι μήνες δεν γίνονται εξετάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δική μας βιωσιμότητα. Δείξαμε κατανόηση που οι εξεταστές δεν πληρωνόταν το επίδομα των 175€ για 5 μήνες αλλά εμάς ποιος θα μας κατανοήσει που εδώ και 6 μήνες δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε ούτε ένα ευρώ στον οικογενειακό προϋπολογισμό», αναρωτήθηκε ο δάσκαλος οδήγησης Μιχ. Κουτρής , προσθέτοντας ότι αυτή η κωλυσιεργία οφείλεται στην ανικανότητα του αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών  κ. Γιάννη Ξενάκη να δώσει ένα τέλος στην πολύμηνη ομηρία των οδηγών. « Έχουμε την πανελλήνια πρωτοτυπία το νησί μας να είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις νέων οδηγών διότι δεν υπάρχουν εξεταστές. Και αντί ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης να ζητήσει την άμεση αντικατάστασή τους από το υπουργείο, αναμένει να γίνει το θαύμα», αναφέρει με πικρία ο Μιχ. Κουτρής.

«Θα βάλουμε λουκέτο»  

Αντιμέτωπες με το λουκέτο  βρίσκονται και οι ΄9 σχολές οδήγησης του νομού εάν άμεσα δεν προχωρήσουν οι διαδικασίες έναρξης των εξετάσεων.   « Βαρεθήκαμε να ακούμε ψέματα και υποσχέσεις.  Μέχρι πρότινος ο κ. Ξενάκης μας έλεγε ότι περίμενε τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Πώς είναι δυνατόν σε ολόκληρη την Ελλάδα να γίνονται εξετάσεις με συνεννόηση των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με τις κατά τόπους υπηρεσίες συγκοινωνιών και μόνο στη Χίο και στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να παρατηρούνται αυτά τα φαινόμενα», αναρωτιούνται  και οι δεκατέσσερις δάσκαλοι οδήγησης.

Γ. Ξενάκης: « Προσπάθησα να δω το θέμα κοινωνικά!»

« Έκανα ότι ήταν δυνατό για να πείσω τους εξεταστές να  επιστρέψουν στις θέσεις τους και να ξεκινήσουν και πάλι οι εξετάσεις. Δεν θέλησα να ζητήσω νέες εξεταστές με έγγραφο μου προς το υπουργείο Μεταφορών διότι αυτό θα προκαλούσε νέα καθυστέρηση μηνών, η οποία θα ήταν εις βάρος τόσο δικό σας όσο και των υποψηφίων οδηγών», υπογράμμισε ο κ. Ξενάκης θέλοντας να δικαιολογήσει τη στάση του.

Μετά από τον έντονο όμως διάλογο που ακολούθησε  με τους ιδιοκτήτες των Σχολών Οδήγησης και τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε για να προχωρήσει τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος, ο κ. Ξενάκης  δεσμεύτηκε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα αποστείλει στο υπουργείο έγγραφο όπου θα ζητάει νέους εξεταστές για την περιφέρεια Β. Αιγαίου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ